Hem » Våra tjänster » Energieffektivisering och energibesparing med Nabo

Sänk energikostnaderna i din BRF. Och öka värdet på din fastighet.

Energibesparing för din BRF: Så sänker du energikostnaderna och sparar tusentals kronor

Höga kostnader i form av räntor, inflation och oberäkneliga elpriser påverkar både föreningens och de boendes ekonomi och ställer högre krav på styrelsen att fatta smarta beslut för allas plånböcker på kort och lång sikt.

En stor kostnad för föreningen är energiförbrukning. Genom att sänka energikostnaderna sparar föreningen enkelt pengar som istället kan läggas på värdefulla investeringar som ökar värdet på fastigheten.

Här har våra experter tagit fram 5 hörnstenar för att sänka energikostnaderna i din förening och investera för framtiden.

24 %

Kontrollera värmesystemen

Kontroll av fastighetens värmesystem för att sänka energiförbrukningen i fastigheten.

Sänk driftkostnader & säkra skötsel

Sänk föreningens energikostnader med våra avtal för drift. Få ökad livslängd på driftsystemen med tillsyner, skötsel, åtgärder och digital övervakning.

Kartlägg energianvändningen

Vi kartlägger er genomsnittliga energianvändning och ger er rekommendationer på hur ni kan effektivisera energisystemen för att spara pengar.

Investera smart

Genomför projekt i er förening som införande av solceller, fönsterbyte och konvertering av outnyttjade utrymmen för att framtidssäkra er förening.

Säkerställ fastighetens värde långsiktigt

Våra tekniska förvaltare har koll på er fastighets skick och stöttar er i allt som rör myndighetskrav och fastighetens underhåll samt drift.

Vi kan energieffektivisering: Vi hjälpte BRF Lavetten 16 att spara 24%

“För oss gäller det att tänka långsiktigt och eftersom höga elpriser är något vi behöver förhålla oss till över en överskådlig framtid gör vi nu vad vi kan för att försöka sänka kostnaderna. Därför tog vi hjälp och gjorde en energiutredning som ledde till att föreningen fick 150 000 kronor i minskade elkostnader vilket motsvarar en besparing på 24 procent.”

Johnny Östberg, styrelseordförande i Brf Lavetten 16 i Stockholm

Experternas 5 hörnstenar för att sänka energikostnaderna

1. Kontrollera värmesystemen med en driftkontroll

Våra drifttekniker genomför en driftkontroll av systemen i er värmecentral och optimerar funktionerna så att ni blir mer energieffektiva och i förlängningen kan spara pengar.

Sänk energikostnaderna med upp till 9%

Få tillgång till professionell kompetens

Minska risken för problem under vintern

2. Sänk driftkostnaderna och säkra skötsel

Med ett driftavtal ser våra drifttekniker regelbundet till fastighetens värme- och ventilationssystem och ger förslag på åtgärder som ökar deras livslängd och skapar energieffektivitet. Vår fastighetsskötsel säkerställer både planerat underhåll och förebyggande av akuta fel.

Bli mer energieffektiva

Öka livslängden på era värme- och ventilationssystem och förebygg dyra reparationer

Minimera driftstopp och akuta fel

3. Få en tydlig överblick över energianvändningen

En Energirapport ger din förening en tydlig överblick över åtgärder som effektiviserar er energianvändning och sänker era energikostnader. Vi kartlägger de underhåll som krävs i fastigheten, samt kostnader och tidsintervall för när underhållen bör genomföras.

Få en tydlig överblick över energianvändingen

Sänk energikostnaderna

Åtgärdsförslag som effektiviserar er energiförbrukning

4. Framtidssäkra din förening med smarta byggprojekt

Få hjälp att genomföra projekt i din förening som sänker energikostnaderna och ökar värdet på din fastighet. Det kan t.ex. röra sig om omvandling av outnyttjade ytor, införande av solceller och fönsterbyte. Våra projektledare genomför ett kostnadsfritt platsbesök med rådgivning inför projekten.

Energieffektivisera fastigheten

Spara pengar till föreningen och dess medlemmar

Öka fastighetens värde

5. Säkerställ fastighetens värde långsiktigt

Nabos tekniska förvaltare säkerställer att ni i föreningen följer alla direktiv och myndighetskrav, och agerar stöttepelare i allt underhållsarbete. Förvaltarna har en god insyn i er fastighets skick och kommer med proaktiva råd för hur ni kan bli mer energieffektiva och spara kostnader.

Trygghet och bekymmersfrihet för styrelsen

Personlig förvaltning med dedikerad kontaktperson

En väl underhållen fastighet är värdeökande

Smart & tryggt elavtal för dig som kund hos Nabo

En fördel för dig som är ansluten till Nabo – i samarbete med Fortum.

Därför ska du välja Nabo för att sänka energikostnaderna

Proffsigt

Få ett team av engagerade experter som ger snabba svar och löser problemen

Tidseffektivt

Minska arbetsbördan och frigör tid med enkla digitala lösningar

Långsiktigt och transparent

Säkerställ kontinuitet genom samlad dokumentation och kommunikation i kundportalen

Experternas råd för att sänka energikostnader

Vi har samlat våra experters råd för att sänka energikostnaderna i fastigheten, göra den mer energieffektiv och framtidssäkra föreningen. Läs våra råd och öka värdet på fastigheten.

Så tycker kunderna

Redan idag har vi 3 100 kunder runt om i Sverige. Här är vad några av dem säger om oss.

01/01

  Effektivt och användarvänligt

  “Nabo har skapat en produkt som är effektiv och användarvänlig. Styrelseverktyget bidrar till den kultur vi har i föreningen där alla hjälper till.”

  Thomas, Advokat:
  Åldermannen 100, Stockholm

  Det bästa med Nabo är kundportalen

  “Det bästa med Nabo är kundportalen, det är enkelt att få överblick av ekonomin. När jag loggar in får jag direkt koll på betalningar och fakturor. Det är också bra att vi kan ladda upp våra styrelsemötesprotokoll. Samarbetet har alltid fungerat bra och tycker att vi har en bra kontakt.”

  Andranik Safaryan, Egenföretagare: Mörsaren, Uppsala

  Kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare

  “Sen vi gick över till Nabo har förvaltningen av vår förening hela tiden gått framåt i positiv anda. Vi är väldigt nöjda med vår kontaktperson och tjänsterna som de erbjuder. Jag skulle rekommendera Nabo till föreningar som vill ha kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare.”

  Jan, Bygglärare: Hemmet 14, Stockholm

  System som alltid har fungerat

  “Vi har i 15 år varit otroligt nöjda med Nabo och den kompetens medarbetarna besitter. Kundportalen är ett oerhört bra system som alltid har fungerat. Jag rekommenderar Nabo till andra flera gånger om året – på grund av den personliga servicen och ett mycket bra system.”

  Dick Kjellberg, Smeden 2, Stockholm

  Tillmötesgående och serviceinriktade

  “Nabo är enkla och pragmatiska att ha att göra med och vi har förlängt avtalet eftersom vi är nöjda med utvecklingen. Som kunder får vi tillgång till både bra system och brett tjänsteinnehåll. Medarbetarna har alltid varit mycket tillmötesgående och serviceinriktade. Jag rekommenderar Nabo till andra bostadsrättsföreningar med liknande behov.”

  Kenneth, pensionär: Näktergalen 27, Stockholm

  Kunskap och erfarenhet

  “Vår förening har varit kund hos Nabo sen 90-talet och under alla dessa år har vi aldrig haft anledning att byta. Baserat på mina erfarenheter kan jag definitivt rekommendera Nabo. Jag tycker de samarbetar väl för att alltid ge snabba besked och det finns en kunskap och erfarenhet som gör att det fungerar väldigt smärtfritt för oss som förening.”

  Björn Nilsson, pensionär: Fajansen 8, Stockholm

  Jättebra stöd både administrativt och juridiskt

  “Det bästa med Nabo är bemötandet och all hjälp man får. Styrelserollen var ny för mig och jag fick ett jättebra stöd både administrativt och juridiskt. Jag rekommenderar Nabo för deras tjänster och förmåga att lösa allt internt. Det känns tryggt att allt finns under samma tak och dessutom är kundportalen bra för att få information kring vad som är aktuellt.”

  Mia Gustafsson, Redovisningsansvarig: Fabrikshuset, Värmdö

  Snabba svar i portalen

  “Vi i föreningen tog in många offerter inför bytet av förvaltare och valde Nabo dels baserat på vitsord och dels för att vi var noggranna med att den förvaltaren vi bytte till inte skulle innebära mer jobb för oss i styrelsen. Övergången till Nabo gick över förväntan, det var inte så mycket vi behövde göra själva. Jag kan absolut rekommendera Nabo till andra brf:er, man får svar fort och i portalen kan jag enkelt se vad de andra i styrelsen gör.”

  Svante Lundin, Ordförande: Stenbrottet 3, Stockholm

  Jag kan göra mycket själv i portalen

  “Vi i föreningen har valt att ha både ekonomisk och teknisk förvaltning hos Nabo. Det är bekvämt att ha det samlat och jag upplever att man får raska svar. Det blev en omställning att få en kundportal men vi är positiva till den insyn vi får och att vi slipper att alltid behöva ringa eller maila för information. I portalen kan jag göra mycket själv utan att för den sakens skull tappa den personliga kontakten. Som samarbetet utvecklar sig ser jag vidare väldigt stor potential hos Nabo.”

  Thomas, Ordförande: Solna Blomgården, Stockholm

  Kundplattformen är riktigt bra

  “Kundplattformen är riktigt bra och genom den får vi en bra överblick på allt som berör vår brf och informationen är lättåtkomlig. Vi har en mycket bra kontaktperson – serviceinriktad och kunnig vilket inger förtroende. Vi får mycket för pengarna och jag kan varmt rekommendera Nabo till andra bostadsrättsföreningar.”

  Karl-Gunnar, Pensionär: Fältspaten, Uppsala

  Det är enkelt att byta till Nabo

  Vi gör det enkelt att byta förvaltare! Från uppsägning av avtal till ett eget uppstartsteam.

  1

  Säg upp befintligt avtal

  Glöm inte att ha koll på uppsägningstiden när ni säger upp ert nuvarande avtal så att det inte förlängs automatiskt.

  2

  Tillsammans hanterar vi bytet

  Slipp pappersarbete och kommunikation med er nuvarande förvaltare – med en fullmakt sköter vi det åt er.

  3

  Få ett eget team!

  Vårt uppstartsteam hjälper er att komma igång och finns tillhands så länge som det behövs.

  Prata med oss!

  Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.