Hem » Våra tjänster » Juridik

Erfaren jurist för din bostadsrättsförening

Söker du en jurist som är specialist på bostadsrätter? Nabo har ett team av erfarna fastighetsjurister som hjälper till med alla dina behov. Vi hjälper dig både att minimera risken för framtida tvister och att hantera dem som har uppstått.

Om jurist för bostadsrättsförening

Söker du en fastighetsjurist som är specialist på bostadsrätter? Vi på Nabo är en av de största aktörerna i Sverige när det gäller förvaltning av bostadsrättsföreningar. Fastighetsjuridik är ett område som vi arbetar mycket med. Genom oss kan ni få den hjälp ni behöver av en jurist som kan bostadsrätt och bostadsrättsföreningar. 

En jurist kan hindra att fel begås som får stora och, av en lekman, oförutsedda konsekvenser och även berätta vad lagen säger i händelse av en tvist mellan en bostadsrättsförening och till exempel en innehavare av en bostadsrätt eller en lokalhyresgäst. Våra jurister hjälper till att minimera risker och säkerställer korrekt hantering av avtal och tvister. De erbjuder även gratis rådgivning via vår juristjour där du som kund kan ställa frågor.

En jurist kan avlasta styrelsen i en brf

Fastighetsjuridik är ett brett område och en jurist som arbetar mot bostadsrättsföreningar kan vara specialiserad inom till exempel avtalsrätt, skatterätt eller entreprenadrätt. Mycket kan hända i en bostadsrätt som kräver en duktig jurist. Styrelsen i bostadsrättsföreningar måste ofta axla ett stort ansvar och det kan vara skönt att få avlastning av en sakkunnig inför till exempel avtalsskrivning.

Om ett större projekt inom underhåll ska genomföras i en brf eller en enskild bostadsrätt kan en jurist se till så att det blir rätt från början. En bostadsrätt berörs av juridik i bland annat jordabalken, plan- och bygglagen och fastighetsbildningslagen. Genom Nabo kan ni komma i kontakt med jurister som är specialiserade på den typ av ärende som ni behöver få hjälp med.

Vid tvister om en bostadsrätt kan ni behöva en jurist

I bostadsrättsföreningar kan det uppstå en rad situationer som kan behöva redas ut av en kunnig jurist. Det kan handla om att någon i en bostadsrätt upplever att något eller någon stör, eller att styrelsen i en brf inte får in hyror eller avgifter enligt avtal. Det händer tyvärr också att det uppstår tvister i samband med entreprenader. Det beror oftast på att entreprenadavtalet eller förfrågningsunderlaget varit otydligt och kanske inte ens juridiskt bindande. Vänd er till Nabo om ni har behov av en jurist som representerar er i ett tvistemål eller om ni vill förebygga tvister och missförstånd. 

Om en hyresrätt ska ombildas till bostadsrätt är det viktigt att en jurist ser till så att ombildningen följer gällande regler. En jurist kan också se till så att allt går rätt till vid omförhandling av befintliga avtal eller om ett hyresavtal ska upprättas. Ofta handlar det om rena rutinärenden för en jurist men för en lekman är fastighetsjuridik ett svåröverskådligt område. Om det blir fel kan de långsiktiga konsekvenserna bli ganska tråkiga, så det är bäst att anlita experthjälp direkt.

Juridisk fullservice-byrå för brf:er och fastighetsägare

Fråga våra jurister – gratis

Få kostnadsfri juridisk vägledning med Nabos juristjour.

Har du frågor gällande entreprenadrätt, föreningsrätt, störande medlemmar, lokalhyresgäster eller andra frågor av juridisk karaktär? Behöver du ett snabbt svar eller vägledning? Ring Nabos juristjour måndag till fredag klockan 09:00-11:00 och få svar på dina frågor helt kostnadsfritt!

Den kostnadsfria vägledningen består av ett samtal på 10 minuter. Har du ett längre ärende och behöver vidare handläggning har vi ett helt team av fastighetsjurister som gärna hjälper dig. I så fall kan du initiera ett ärende per mail till juridik@nabo.se eller du som Nabo-kund direkt i Portalen.

Telefonnummer: 010-288 0035
måndag – fredag kl 9.00 – 11.00

Behöver du en jurist?

Skicka in formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Tack för din förfrågan! Vi återkommer inom kort.

Smartare fastighetsförvaltning

Nabo erbjuder all expertis du behöver inom fastighetsförvaltning, bara ett knapptryck bort.

Fastighetsförvaltningen blir trygg och enkel för både styrelsen och boende med tillgång till marknadens ledande digitala plattform och personlig expertis inom ekonomi, teknik och juridik. Det är smartare fastighetsförvaltning, helt enkelt.

Möt våra jurister

Juridik för boende

Har du som medlem i en Nabo-förening frågor kring samboavtal, köp och försäljning, bodelning eller testamente? I vårt samarbete med Lexly och Goda Råd får du tillgång till jurister med specialkunskaper inom familjerätt, köprätt och avtalsrätt. Allt till ett förmånligt pris.

Behöver du en ombildningskonsult?

Ta hjälp av erfaren jurist som din ombildningskonsult

På Nabo har vi lång erfarenhet av ombildningar. Läs mer här om hur en ombildningskonsult för bostadsrätt hjälper er att bilda en bostadsrättsförening.

Behöver du hjälp med en entreprenadupphandling?

Nabo hjälper din brf med entreprenadupphandling som är en viktig del vid större ombyggnationer, renoveringar och underhållsprojekt. Läs mer här.

Komma i kontakt

Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.