Nabo Låneupphandling Bas

Sänk räntan för din BRF:s lån.
Och gör potentiella besparingar på tiotusentals kronor.

Lån är en av de största kostnaderna för BRF:er. Med Nabo Låneupphandling Bas tar du enkelt in offerter från banker som möjliggör maximal transparens och besparningar på tiotusentals kronor.

Dra nytta av kraften av våra tusentals kunder, som tillsammans gör att vi kan förhandla fram förmånliga låneerbjudanden. Med Låneupphandling Bas får du en enkel och smidig process för att få ränteoffert från flera banker.

Starta Låneupphandling Bas i kundportalen.

Skillnad mellan högsta och lägsta ränteerbjudanden kvartal 1 2024

Varför ta del av Nabo Låneupphandling Bas?

Tillsammans sänker vi räntorna

Genom köpkraften av våra över 3 100 bostadsrättsföreningar förhandlar vi fram fördelaktiga låneräntor för din BRF.

Samla allt digitalt

Att få in offerter för lån har aldrig varit enklare. Du aktiverar tjänsten och får dina låneofferter presenterade direkt i portalen.

Transparens

Säg hejdå till bristande transparens för BRF-lån! Med Nabo Låneförmedling kan du enkelt jämföra ränteofferter direkt i vår digitala portal.

Nabo Låneupphandling Bas — ingår i förvaltningsavgiften

När din förening har ekonomisk förvaltning hos Nabo ingår Låneupphandling Bas i avtalet. Det innebär att vi på er begäran skickar ut offertförfrågningar om låneräntor till tre banker. Bankernas ränteerbjudanden presenteras som ärenden i portalen och ni i styrelsen kontaktar sen den bank vars erbjudande ni väljer. Starta Låneupphandling Bas i kundportalen.

Notera att ni måste ha signerat ett tilläggsavtal för att komma igång.

Har ni frågor? Skapa ett ärende i portalen till er förvaltare eller mejla direkt till finansiellatjanster@nabo.se.

Nabo Räntekoll

Här presenteras de genomsnittliga räntorna från banker i Sverige som Nabo fått in via offerter under kvartal 1 2024. Framöver kommer du som har Nabo Låneupphandling kunna ta del av denna information, samt för fler bindningstider, löpande.

OBS! All information, inklusive räntesatser och ekonomiska data, som presenteras här baseras på offertering hämtade från olika banker under 2024. Dessa siffror är endast vägledande och ska inte ses som slutgiltiga erbjudanden eller finansiella råd. Vidare kan den faktiska räntekostnaden för konsumenter som har befintliga bundna lån skilja sig från de angivna räntorna på grund av möjliga ränteskillnadsersättningar.

Vilka potentiella besparingar kan vår BRF göra med Nabo Låneupphandling?

Exempel på 2 års bindningstid: Under kvartal 1 2024 var den högst offererade genomsnittliga räntan 3,92% och den lägsta 3,74%. Detta skulle resultera i en besparing på ca 36 000 kr årligen vid en genomsnittlig lånevolym på 20 miljoner kronor. ​

Exempel på 3 månaders rörlig ränta: Under kvartal 1 2024 var den högst offererade genomsnittliga räntan 4,84% och den lägsta 4,55%. Detta skulle resultera i en besparing på ca 60 000 kr årligen vid en genomsnittlig lånevolym på 20 miljoner kronor.

Vill din förening att våra låneexperter sköter hela låneupphandlingen?

Vi rekommenderar Plus som ett tillägg till Bas om din förening har över 5 miljoner kronor i lån och minst 10 lägenheter. 

Frågor och svar om Nabo Låneupphandling

Hur startar jag Låneupphandling Bas?

Logga in i portalen och gå till fliken Lån. Där klickar ni på Starta låneupphandling. Klart!

Notera! Finns inte knappen där så måste ni signera ett tilläggsavtal för att få tjänsten. Detta görs enkelt i portalen genom att skicka ett ärende till ärendekategori Låneupphandling och försäkring.

När bör vi påbörja låneupphandlingen för vår BRF?

Vår rekommendation är att påbörja låneupphandlingen 8 till 10 veckor innan förfallodag. Därför behöver vi din förfrågan senast två månader innan lånen förfaller. Detta för att banken vill ha cirka en månad på sig för handläggning av lån, och därtill ska låneupphandlingen påbörjas och förhandlas.


Notera – ska ni upphandla nya lån rekommenderar vi att börja dialogen ännu tidigare, ca 3 månader innan lånen ska upptas, då det krävs mer dokumentation till banken vid upphandling av nya lån.

Kan Nabo Låneupphandling hjälpa oss med både fasta och rörliga lån?

Ja, det spelar någon roll om din förening har rörliga eller fasta lån. Det viktiga är när bindningstiden löper ut och det är dags att omförhandla lånen.  

Oftast har rörliga lån en bindningstid på ett år. Då behöver man ta hänsyn till den bindningstiden då de inte kan ändras innan dess.  

Till vilka banker skickas offertförfrågningarna för lån?

För Låneupphandling Bas skickas förfrågningar till tre banker, varav en är er nuvarande bank. Ni i styrelsen kan välja övriga två, eller lämna över det till oss.  

För Låneupphandling Plus skickar vi ut förfrågan till samtliga banker som ingår i vår låneupphandling.  

Vad kostar Nabo Låneupphandling?

Låneupphandlingstjänsten Bas är en helt kostnadsneutral tjänst som en del av ert Ekonomiska förvaltningsavtal. Kostnadsneutral innebär att tjänsten inte kommer att innebära några extrakostnader för ert avtal om Ekonomisk förvaltning.   

För Låneupphandling Plus lämnas pris på förfrågan. Det är ett fast pris baserat på lånevolymen som ska upphandlas.

Kan min BRF upphandla flera lån samtidigt?

Ja, din förening väljer vilka lån ni vill ska ingå i upphandlingen, så det går bra med flera lån samtidigt. Vi rekommenderar att ta med alla lån som löper ut i närtid, inom kommande sex månader.  

Kan Nabo Låneupphandling användas för nya lån?

Ja, tjänsten kan även användas för att upphandla nya lån. Generellt krävs då mer dokumentation till banken, så se till att starta upphandlingen i god tid, gärna tre månader innan de nya lånen ska tecknas.  

BRF_infor_budget_2024

Hos oss blir du en i mängden.

Och det vinner du på!

Hos oss på Nabo blir du en i mängden. En stark mängd utav 3100 bostadsrättsföreningar och fastigheter, 120 00 bostadsrättsägare och över 300 experter. Du ansluter dig till ett nätverk där Nabo kopplar ihop kunder och leverantörer. Tillsammans skapar det köpkraft.

Allt för att du ska få bättre ekonomi, tryggare fastigheter och högsta boendekvalitet.

På Nabo vinner du på att vara en i mängden!

Få bästa räntan, lånen, försäkringen, leverantörerna och tjänsterna

Ta del av bästa erbjudanden på marknaden genom kundkraften

Få tillgång till branschens vassaste experter  

Prata med oss!

Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.