Hem » Våra tjänster » Juridik » Föreningsstämma

Håll en korrekt föreningsstämma med våra erfarna fastighetsjurister

Säkerställ att föreningsstämman är trygg, effektiv och korrekt utförd. Ta hjälp av våra jurister med lång erfarenhet och få experthjälp på plats när årsstämman hålls.

Tryggare stämma till fast och förmånligt pris

Vid en föreningsstämma måste styrelsen se till att stämman hålls och kallas på rätt sätt, medan ordföranden på stämman har det yttersta ansvaret för att stämman utförs korrekt. Följs inte reglerna kan stämman klandras och beslut bli ogiltiga.

Vi på Nabo gör det därför både tryggt och bekymmersfritt för dig och styrelsen att hålla en korrekt föreningsstämma. Våra fastighetsjurister med lång erfarenhet av att agera ordförande ser till att din föreningsstämma är anpassad efter gällande lagstiftning och utförs effektivt. Vi guidar er till en lyckad stämma och kan agera ordförande, protokollförare och hålla förmöte.

Just nu erbjuder vi förmånliga och fasta priser på våra erbjudanden om hjälp med stämmor. Allt för att underlätta för dig och styrelsen. Se våra erbjudanden nedan och få rådgivning av jurister med specialistkompetens idag!

Därför ska du ta hjälp av Nabo

Extern & opartisk ordförande

För att underlätta ditt styrelsearbete kan vi axla rollen som ordförande och ge opartisk rådgivning när känsliga frågor ska lyftas.

Jurister med lång erfarenhet 

Våra fastighetsjurister har lång erfarenhet av att agera ordförande och hjälpt flera föreningar att lyckas med stämman.

Fast & förmånligt pris

Med fasta och förmånliga priser blir det lättare att göra rätt och få kontroll över kostnaderna.

Så hjälper Nabo dig med föreningstämman

Ordförande på stämman

 • Erfaren fastighetsjurist agerar ordförande
 • Juristen kontrollerar och justerar protokollet
 • Fast pris: 9 995 kr*
 • *Priset är fast och ex. moms och gäller för en stämma som tar två timmar. För längre stämmor debiterar vi löpande för nedlagd tid.

äs mer


Protokollförare på stämman

 • Erfaren jurist agerar protokollförare
 • Juristen säkerställer innehåll i protokollet
 • 995 kr per timme*
 • *Priset är ex. moms per timme. Då våra ordföranden är erfarna och protokollen är av beslutskaraktär så förordar vi att en medlem i föreningen med ordförandens vägledning skriver protokollet, vilket är mest kostnadseffektivt för föreningen.

äs mer


Förmöte

 • 1 timmes förberedelse ingår
 • Jurist granskar handlingar, kallelse och svar på motioner
 • Fast pris: 1.995 kr*
 • *Priset är fast och ex. moms och inkluderar en timmes förberedelse och genomgång av aktuella handlingar, kallelse samt svar på motioner. Tar det längre tid än en timme så debiterar vi löpande för nedlagd tid.

äs mer

Kontakta oss och underlätta föreningsstämman

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Tack för din förfrågan! Vi återkommer inom kort.

Varför ta hjälp av en extern jurist?

Under föreningsstämman kan det vara svårt för en styrelseordförande att vara opartisk i frågor som kanske är känsliga för föreningens styrelse och medlemmar. Styrelsens ordförande har vanligtvis stort inflytande över förvaltningen, vilket betyder att det sällan är lämpligt att styrelseordförande också agerar ordförande under själva stämman. 

När er förening tar hjälp av en extern jurist blir det enklare att skilja på rollen som styrelseledamot, den vanliga förvaltningen och ordförande på stämman. En jurist som har lång erfarenhet av stämmor och att agera ordförande säkerställer att beslut tas på rätt sätt. På så vis minimeras risken för att stämman klandras och att beslut blir ogiltiga. Med experthjälp av en erfaren jurist kan styrelsen känna sig trygg med att stämman utförs effektivt och på ett korrekt sätt.

Låt oss hjälpa dig genomföra en bekymmersfri stämma. Kontakta Nabos jurister idag så hittar vi ett alternativ som passar just din förening! 

Juridik för boende

Har du som medlem i en Nabo-förening frågor kring samboavtal, bodelning eller testamente? I vårt samarbete med Lexly får du tillgång till jurister med specialkunskaper inom familjerätt, köprätt och avtalsrätt. Allt till ett förmånligt pris och en första kostnadsfri vägledning

Så tycker kunderna

Redan idag har vi 3 100 kunder runt om i Sverige. Här är vad några av dem säger om oss.

01/01

  Effektivt och användarvänligt

  “Nabo har skapat en produkt som är effektiv och användarvänlig. Styrelseverktyget bidrar till den kultur vi har i föreningen där alla hjälper till.”

  Thomas, Advokat:
  Åldermannen 100, Stockholm

  Det bästa med Nabo är kundportalen

  “Det bästa med Nabo är kundportalen, det är enkelt att få överblick av ekonomin. När jag loggar in får jag direkt koll på betalningar och fakturor. Det är också bra att vi kan ladda upp våra styrelsemötesprotokoll. Samarbetet har alltid fungerat bra och tycker att vi har en bra kontakt.”

  Andranik Safaryan, Egenföretagare: Mörsaren, Uppsala

  Kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare

  “Sen vi gick över till Nabo har förvaltningen av vår förening hela tiden gått framåt i positiv anda. Vi är väldigt nöjda med vår kontaktperson och tjänsterna som de erbjuder. Jag skulle rekommendera Nabo till föreningar som vill ha kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare.”

  Jan, Bygglärare: Hemmet 14, Stockholm

  System som alltid har fungerat

  “Vi har i 15 år varit otroligt nöjda med Nabo och den kompetens medarbetarna besitter. Kundportalen är ett oerhört bra system som alltid har fungerat. Jag rekommenderar Nabo till andra flera gånger om året – på grund av den personliga servicen och ett mycket bra system.”

  Dick Kjellberg, Smeden 2, Stockholm

  Tillmötesgående och serviceinriktade

  “Nabo är enkla och pragmatiska att ha att göra med och vi har förlängt avtalet eftersom vi är nöjda med utvecklingen. Som kunder får vi tillgång till både bra system och brett tjänsteinnehåll. Medarbetarna har alltid varit mycket tillmötesgående och serviceinriktade. Jag rekommenderar Nabo till andra bostadsrättsföreningar med liknande behov.”

  Kenneth, pensionär: Näktergalen 27, Stockholm

  Kunskap och erfarenhet

  “Vår förening har varit kund hos Nabo sen 90-talet och under alla dessa år har vi aldrig haft anledning att byta. Baserat på mina erfarenheter kan jag definitivt rekommendera Nabo. Jag tycker de samarbetar väl för att alltid ge snabba besked och det finns en kunskap och erfarenhet som gör att det fungerar väldigt smärtfritt för oss som förening.”

  Björn Nilsson, pensionär: Fajansen 8, Stockholm

  Jättebra stöd både administrativt och juridiskt

  “Det bästa med Nabo är bemötandet och all hjälp man får. Styrelserollen var ny för mig och jag fick ett jättebra stöd både administrativt och juridiskt. Jag rekommenderar Nabo för deras tjänster och förmåga att lösa allt internt. Det känns tryggt att allt finns under samma tak och dessutom är kundportalen bra för att få information kring vad som är aktuellt.”

  Mia Gustafsson, Redovisningsansvarig: Fabrikshuset, Värmdö

  Snabba svar i portalen

  “Vi i föreningen tog in många offerter inför bytet av förvaltare och valde Nabo dels baserat på vitsord och dels för att vi var noggranna med att den förvaltaren vi bytte till inte skulle innebära mer jobb för oss i styrelsen. Övergången till Nabo gick över förväntan, det var inte så mycket vi behövde göra själva. Jag kan absolut rekommendera Nabo till andra brf:er, man får svar fort och i portalen kan jag enkelt se vad de andra i styrelsen gör.”

  Svante Lundin, Ordförande: Stenbrottet 3, Stockholm

  Jag kan göra mycket själv i portalen

  “Vi i föreningen har valt att ha både ekonomisk och teknisk förvaltning hos Nabo. Det är bekvämt att ha det samlat och jag upplever att man får raska svar. Det blev en omställning att få en kundportal men vi är positiva till den insyn vi får och att vi slipper att alltid behöva ringa eller maila för information. I portalen kan jag göra mycket själv utan att för den sakens skull tappa den personliga kontakten. Som samarbetet utvecklar sig ser jag vidare väldigt stor potential hos Nabo.”

  Thomas, Ordförande: Solna Blomgården, Stockholm

  Kundplattformen är riktigt bra

  “Kundplattformen är riktigt bra och genom den får vi en bra överblick på allt som berör vår brf och informationen är lättåtkomlig. Vi har en mycket bra kontaktperson – serviceinriktad och kunnig vilket inger förtroende. Vi får mycket för pengarna och jag kan varmt rekommendera Nabo till andra bostadsrättsföreningar.”

  Karl-Gunnar, Pensionär: Fältspaten, Uppsala

  Möt oss som hjälper dig med stämman

  Caroline Tillander

  Fastighetsjurist, Stockholm

  E-post: caroline.tillander@nabo.se

  Tel.nr. 073 675 27 70

  Carl Thorfinn 

  Chefsjurist, affärsområdeschef

  E-post: carl.thorfinn@nabo.se

  Tel.nr: 072 071 51 94

  Johanna Albrektson

  Fastighetsjurist, Göteborg

  E-post: johanna.albrektson@nabo.se

  Tel.nr. 076-771 60 22

  Komma i kontakt

  Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.