Logga in

Projektledning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Nabos projektledare hjälper dig att genomföra stambyten, renoveringar och ombyggnader. De tar fram underlag, planerar det som behöver göras, upphandlar entreprenaden och driver själva projektet från start till slut. På så sätt minimerar du risken för kostsamma fel, och sparar både tid och pengar.

Få hjälp av projektledare
Ekonomisk förvaltning Teknisk förvaltning Juridik

Projektledning med Nabo

Större renoveringar och ombyggnationer i en fastighet är ofta komplexa, och innebär stora kostnader och ett stort ansvar för dig som sitter i styrelsen. 

Nabos projektledare har lång erfarenhet av byggprojektledning, och kan leda hela eller delar av projektet utifrån din förenings behov, i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. 

Vilka projekt kan Nabo hjälpa till med?

Här är några exempel på projekt som Nabo kan hjälpa bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med:

Projektledning - varför ska man ta hjälp av Nabo?

I grund och botten tar bostadsrättsföreningar och fastighetsägare hjälp av projektledare vid stambyten, renoveringar och ombyggnationer för att minimera risken för oförutsedda kostnader och komplikationer, men också för att spara tid och pengar. 

Den dyraste entreprenaden är den som inte fungerar som den ska, eller då fel uppstår som gör att livslängden blir oväntat kort. Att anlita en kunnig och erfaren projektledare blir en försäkring mot de vanligaste misstagen. Styrelsen slipper med andra ord att stå med ansvaret själv om något går snett.

Att ha en projektledare är i många fall en förutsättning för att kunna utföra projekt. Seriösa entreprenörer väljer ofta att inte ingå ett avtal om det inte finns en projektledare, för att de vet att det finns många saker att avtala och koordinera som kräver erfarenhet.

Förutom detta så har Nabos projektledare särskild expertis som är mycket aktuell för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare:

Lokal närvaro och erfarenhet sparar pengar och minimerar risker

Nabos projektledare är experter på projektledning i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala, och kan därmed de lokala marknaderna och de entreprenörer som verkar där mycket bra. På så sätt kan de utvärdera och ta in de bästa offerterna från seriösa leverantörer i dessa områden. 

Många projekt kräver också stor expertis och erfarenhet på området, och det kan vara svårt för en lekman att ta de bästa besluten. Till och med vid mindre projekt som ommålning av fönster kan det vara svårt att avgöra vilka ingrepp som blir mest hållbara och billiga på sikt. Ska man måla om eller byta ut om man samtidigt ska ta faktorer som t.ex. kulturhistoriskt värde i beaktande?

Ett av de mest centrala knepen för ett lyckat projekt är att hitta rätt entreprenör, och det kan t.ex. vara stor skillnad på att utföra ett projekt i ett miljonprogramsområde eller en sekelskifteslägenhet. Att ha lång erfarenhet och kännedom om de lokala aktörerna, som Nabos projektledare har, är ofta av högsta vikt.

Portalen förenklar all dokumentation

Nabo har branschens ledande digitala kundplattform, och om du väljer att anlita en projektledare från Nabo så kan du enkelt hitta all dokumentation i portalen för en utmärkt översikt. 

Specialister på bostadsrättsföreningar

Nabos projektledare är specialiserade på bostadsrättsföreningar. De kan juridiken som rör bostadsrättsföreningar och de särskilda krav som ställs.

Projekt i bostadsrättsföreningar kräver samtycke från medlemmarna, och mycket tid behöver ofta läggas på koordination och kommunikation för att driva igenom projektet på ett korrekt sätt. Nabos projektledare kan kommunicera med och besvara frågor som de boende i bostadsrättsföreningar har, samt koordinera projektet på ett sätt som tar hänsyn till medlemmarna.

Hjälp vid extrastämma inför projekt

När du ska genomföra ett stambyte eller annan form av renovering så behöver du kalla till en extrastämma, och då kan Nabos projektledare vara med och agera stämmoordförande om det behövs. 

Kostnadsfritt platsbesök och rådgivning

I nästan alla fall erbjuder Nabos projektledare ett kostnadsfritt platsbesök och rådgivning innan de ger en offert med kostnadsförslag. 

Få tips och råd om andra åtgärder

Nabos erfarna projektledare kan dessutom ge tips och råd om andra åtgärder som kan utföras i samband med projektet i fråga för att göra fastigheten mer hållbar och kostnadseffektiv i längden.

Så kan Nabos projektledare hjälpa dig med projekt i fastigheten
Förstudie

Det är viktigt att man planerar stora projekt på rätt sätt redan från början. Kommer man på felen i efterhand kan det bli kostsamt för föreningen.

Nabo hjälper dig planera det som behöver göras. Våra projektledare har den kompetens som krävs för att ta fram rambeskrivning och underlag. Vi ser till att projektet är rätt upplagt redan från start.

Upphandling

Våra projektledare ser till att du får trygga, kvalitetssäkrade leverantörer och ett marknadsmässigt pris. Vi skapar och skickar ut förfrågningsunderlag, sköter visning för entreprenörer samt utvärdering av inkomna anbud.

Du får rådgivning från våra experter vid beslut av entreprenör och säkerställer en trygg kontraktsskrivning med rätt villkor, med stöd av Nabos egna entreprenadjurister.

Genomförande

Projektledaren driver hela projektet, genomför löpande kontroller av arbetsutförande, sköter myndighetskontakter och håller dig i styrelsen informerad om projektet. Vi ser till att entreprenören levererar bra kvalitet under bestämd budget och tid. 

Låt våra experter se över och driva projektet och känn dig trygg under hela projektets gång.

Behöver du en projektledare? Skicka in formuläret så kontaktar vi dig inom kort

Därför ska du ta hjälp av en projektledare

Thumb baselinedescriptiongreen48dp
Rätt planering

Du får rätt planering från början och slipper onödiga kostnader (s.k. ÄTA- kostnader)

Thumb longterm
Hög kvalitet

Säkerställer att arbetet utförs med bra kvalitet inom bestämd budget

Thumb baselinesenfesrferftimentverydissatisfiedblack48dp
Undvik tvister

Får marknadsmässigt pris och kvalitetssäkrad entreprenör med korrekta avtal utan tvister

Upptäck fler tjänster inom teknisk förvaltning
Fastighetsförvaltning

Nabo erbjuder heltäckande fastighetsförvaltning och personlig rådgivning för bostadsrättsföreningar: ekonomisk och teknisk förvaltning samt juridik. Läs mer

Fastighetsskötsel

Med Nabo får du löpande tillsyn av fastigheten och säkerställer att all teknik fungerar. Få åtgärdsförslag vid fel och brister, en unik felanmälan för såväl allmänna ytor som lägenheter inkl. jouranslutning. Läs mer

Underhållsplan

Få överblick av kommande kostnader och se till att myndighetskrav uppfylls. Med Nabo får du upprättad underhållsplan för kommande 50 år. Läs mer

Möt Janne - en av våra projektledare
Detta är Nabos fastighetsteam där Janne, Mathias och Katarina arbetar tillsammans.
Få hjälp av projektledare
I stolt samarbete med Fortum

Smart & tryggt elavtal för dig som kund hos Nabo

SÄNK DIN FASTIGHETS ELKOSTNADER
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies