Logga in

Projektledning för brf:er och fastighetsägare

När du ska genomföra stambyte, påbyggnader eller renovering i fastigheten kan en projektledare hjälpa dig. Projektledaren ansvarar för att ta fram underlag och planera det som behöver göras, upphandla entreprenad samt driva själva projektet från start till slut.

Ta hjälp av en projektledare
Ekonomisk förvaltning Teknisk förvaltning Juridik

När behöver man ta hjälp av en projektledare?

Större renoveringar och ombyggnationer av fastigheten innebär stora kostnader och ansvar för dig i styrelsen. Därför är det viktigt att redan från start ta fram en tydlig plan med det som ska ingå i arbetet, vilka krav man ställer på entreprenören och en detaljerad tidsplan. 

Nabos projektledarteam har lång erfarenhet av byggprojektledning som kan leda hela eller delar av projektet utifrån din förenings behov.

Omfattande byggprojekt i fastigheten kräver noggrann planering och genomförande eftersom det involverar stora kostnader och ingrepp i fastigheten, och därmed styrelsen och de boende. Genom att anlita en erfaren projektledare kan du minimera risken för oförutsägbara problem redan från start och säkerställa att arbetet utförs med hög kvalitet. 

Projektledaren är expert inom bygg- och renoveringsprojekt som hjälper dig från planering till färdigt projekt. Du undviker lägga allt för mycket tid på planering och research och kan känna dig trygg under hela projektets gång. 

Med en proaktiv projektledare på plats kan du dessutom få tips och råd om andra åtgärder som kan utföras i samband med projektet i fråga för att göra fastigheten mer hållbar och kostnadseffektiv i längden.

Välj Nabos projektledare och få unika fördelar

Vid större renoveringar kan det vara lämpligt att samtidigt genomföra åtgärder som energieffektiviserar fastigheten - det vill säga att slå två flugor i en smäll. Våra projektledare har expertis inom området och kan ta fram förslag på åtgärder utifrån din förenings förutsättningar för att göra fastigheten mer hållbar och energieffektiv. Som ni enkelt kan passa på att göra under ett pågående renoveringsprojekt. 

För mindre bostadsrättsföreningar finns flera utmaningar med att genomföra en större renovering. Det kan till exempel vara svårt att få sitt renoveringsprojekt prioriterat hos entreprenören. Eftersom projektet är mindre blir det ofta dyrare då flera utgifter är fasta oavsett storlek. Därför erbjuder Nabo tjänsten Smart Upphandling. Tjänsten innebär att vi samlar ihop projekt för flera mindre brf:er och därmed skapar ett större kluster med starkare köpkraft. På så sätt får ditt projekt, oavsett storlek, hög prioritering hos entreprenörerna. Detta innebär ökad effektivitet, bättre pris med volymrabatt och lägre byggadministration. Läs mer om detta i en artikel här.

Så kan Nabos projektledare hjälpa dig med projekt i fastigheten
Förstudie

Det är viktigt att man planerar stora projekt på rätt sätt redan från början. Kommer man på felen i efterhand kan det bli kostsamt för föreningen.

Nabo hjälper dig planera det som behöver göras. Våra projektledare har den kompetens som krävs för att ta fram rambeskrivning och underlag. Vi ser till att projektet är rätt upplagt redan från start.

Upphandling

Våra projektledare ser till att du får trygga, kvalitetssäkrade leverantörer och ett marknadsmässigt pris. Vi skapar och skickar ut förfrågningsunderlag, sköter visning för entreprenörer samt utvärdering av inkomna anbud.

Du får rådgivning från våra experter vid beslut av entreprenör och säkerställer en trygg kontraktsskrivning med rätt villkor, med stöd av Nabos egna entreprenadjurister.

Genomförande

Projektledaren driver hela projektet, genomför löpande kontroller av arbetsutförande, sköter myndighetskontakter och håller dig i styrelsen informerad om projektet. Vi ser till att entreprenören levererar bra kvalitet under bestämd budget och tid. 

Låt våra experter se över och driva projektet och känn dig trygg under hela projektets gång.

Behöver du en projektledare? Skicka in formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Därför ska du ta hjälp av en projektledare

Thumb baselinedescriptiongreen48dp
Rätt planering

Du får rätt planering från början och slipper onödiga kostnader (s.k. ÄTA- kostnader)

Thumb longterm
Hög kvalitet

Säkerställer att arbetet utförs med bra kvalitet inom bestämd budget

Thumb baselinesenfesrferftimentverydissatisfiedblack48dp
Undvik tvister

Får marknadsmässigt pris och kvalitetssäkrad entreprenör med korrekta avtal utan tvister

Upptäck fler tjänster inom teknisk förvaltning
Fastighetsförvaltning

Nabo erbjuder heltäckande fastighetsförvaltning och personlig rådgivning för bostadsrättsföreningar: ekonomisk och teknisk förvaltning samt juridik. Läs mer

Fastighetsskötsel

Med Nabo får du löpande tillsyn av fastigheten och säkerställer att all teknik fungerar. Få åtgärdsförslag vid fel och brister, en unik felanmälan för såväl allmänna ytor som lägenheter inkl. jouranslutning. Läs mer

Underhållsplan

Få överblick av kommande kostnader och se till att myndighetskrav uppfylls. Med Nabo får du upprättad underhållsplan för kommande 50 år. Läs mer

Möt Janne - en av våra projektledare
Detta är Nabos fastighetsteam där Janne, Mathias och Katarina arbetar tillsammans.
Ta hjälp av Nabos projektledare
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies