Hem » Våra tjänster » Teknisk förvaltning » Teknisk förvaltning i Malmö

Teknisk förvaltning i Malmö

Med teknisk förvaltning i Malmö kan rätt underhållsåtgärder genomföras i tid. Du får en personlig förvaltare som ser över och hanterar allt inom den tekniska förvaltningen. Kontakta oss om du är intresserad av teknisk förvaltning i Malmö.

Teknisk förvaltning Malmö

Med teknisk förvaltning i Malmö kan rätt underhållsåtgärder genomföras i tid. På så sätt minimeras risken för problem med de tekniska systemen i en fastighet. Samtidigt kan förbättringar göras som utvecklar systemens potential. Med teknisk förvaltning i Malmö förbättras boendekvalitén. 

Det kan även vara en bra affär rent ekonomiskt, eftersom en teknisk förvaltare från Nabo kan bidra till att sänka löpande kostnader. Detta genom att till exempel ta initiativ till att förbättra system för el, värme och ventilation.

Teknisk förvaltning i bostadsrättsförening

Nabo är en av Sveriges största förvaltare och vi har stor erfarenhet av tekniskt förvaltning av bostadsrättsföreningar i Malmö. För styrelsen i en bostadsrättsförening är teknisk förvaltning en stor avlastning som innebär att man inte längre behöver oroa sig för skicket på fastighetens tekniska system. 

Teknisk förvaltning i Malmö är ett viktigt komplement till fastighetsskötsel. En fastighetsskötare gör täta kontroller och avhjälper smärre fel. En tekniskt förvaltare är mer inriktad på tekniska system och större projekt inom underhåll än på mindre saker som behöver åtgärdas omedelbart. Teknisk förvaltning i Malmö kan också handla om att tillgodose krav från myndigheter när det gäller sådant som besiktning av hissar, rapportering av radonnivåer och energiförbrukning. 

Teknisk förvaltning i Malmö utgår från underhållsplanen

Teknisk förvaltning i Malmö inleds ofta med att er förvaltare från Nabo tar fram en underhållsplan i vilken fastighetens status fastställs. Underhållsplanen ligger till grund för budgeten i en BRF eftersom den visar när stambyten och andra kostsamma åtgärder behöver genomföras. Den skapar förutsättningar för god ekonomisk framförhållning.

En teknisk förvaltare erbjuder tillsyn utifrån fastighetens underhållsplan så att den hela tiden är aktuell. Förutom regelbunden besiktning hålls förvaltarmöten så att styrelsen hela tiden är uppdaterad om fastighetens skick. Ett underhållsprogram för kommande år är en viktig del av underhållsplanen.

Här är ytterligare exempel på vad teknisk förvaltning i Malmö kan innebär rent konkret:

 • Upphandling med anbudsjämförelser inför stambyte och nybyggnation
 • Teknisk administrativ förvaltning
 • Hantering av skadeärenden
 • Teknisk projektledning
 • Kontroller och rapportering utifrån gällande myndighetskrav

Proaktiv förvaltning minskar risken för problem

Teknisk förvaltning i Malmö handlar om att ligga steget före och se till så att viktiga tekniska system alltid fungerar som de ska. Ta kontakt med oss om ni vill ha en förvaltare som arbetar proaktivt så att ni alltid vet vad som behöver genomföras, och ungefär vad det kommer att kosta. Er förvaltare i Malmö blir snabbt expert på er fastighet och kan ge förslag på förbättringar, utöver det som är absolut nödvändigt.

Därför ska du välja Nabo

Proffsigt

Få ett team av engagerade experter som ger snabba svar och löser problemen

Tidseffektivt

Minska arbetsbördan och frigör tid med enkla digitala lösningar

Långsiktigt och transparent

Säkerställ kontinuitet genom samlad dokumentation och kommunikation i kundportalen

Teknisk förvaltning i Malmö med Nabo

Komplett förvaltning enligt AFF*

Personlig förvaltning med dedikerad kontaktperson

Fastighetsskötsel med löpande rondering och tillsyn

Hantering av planerat underhåll

Skadehantering och löpande underhållsåtgärder

Stöd vid myndighetsbesiktningar och upphandlingar


Smarta digitala lösningar

Digital underhållsplan för kommande 50-årsperiod med årlig licens

Statusuppdateringar för felanmälningar från start till slut

Enkla lösningar för protokollförande och rapportering digitalt

Skadeärenden med regelbunden uppdatering av förvaltaren

Tillgång till upphandlingsdokument och byggmötesprotokoll


Utbildningar och kompetensutveckling

Grundläggande utbildningar om fastighetens teknik och underhåll

Fördjupande webinar inom ämnen såsom myndighetskrav, underhållsplan, SBA med mera

Nyhetsuppdateringar med aktuell information för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Så tycker kunderna

Redan idag har vi 3 100 kunder runt om i Sverige. Här är vad några av dem säger om oss.

01/01

  Effektivt och användarvänligt

  “Nabo har skapat en produkt som är effektiv och användarvänlig. Styrelseverktyget bidrar till den kultur vi har i föreningen där alla hjälper till.”

  Thomas, Advokat:
  Åldermannen 100, Stockholm

  Det bästa med Nabo är kundportalen

  “Det bästa med Nabo är kundportalen, det är enkelt att få överblick av ekonomin. När jag loggar in får jag direkt koll på betalningar och fakturor. Det är också bra att vi kan ladda upp våra styrelsemötesprotokoll. Samarbetet har alltid fungerat bra och tycker att vi har en bra kontakt.”

  Andranik Safaryan, Egenföretagare: Mörsaren, Uppsala

  Kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare

  “Sen vi gick över till Nabo har förvaltningen av vår förening hela tiden gått framåt i positiv anda. Vi är väldigt nöjda med vår kontaktperson och tjänsterna som de erbjuder. Jag skulle rekommendera Nabo till föreningar som vill ha kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare.”

  Jan, Bygglärare: Hemmet 14, Stockholm

  System som alltid har fungerat

  “Vi har i 15 år varit otroligt nöjda med Nabo och den kompetens medarbetarna besitter. Kundportalen är ett oerhört bra system som alltid har fungerat. Jag rekommenderar Nabo till andra flera gånger om året – på grund av den personliga servicen och ett mycket bra system.”

  Dick Kjellberg, Smeden 2, Stockholm

  Tillmötesgående och serviceinriktade

  “Nabo är enkla och pragmatiska att ha att göra med och vi har förlängt avtalet eftersom vi är nöjda med utvecklingen. Som kunder får vi tillgång till både bra system och brett tjänsteinnehåll. Medarbetarna har alltid varit mycket tillmötesgående och serviceinriktade. Jag rekommenderar Nabo till andra bostadsrättsföreningar med liknande behov.”

  Kenneth, pensionär: Näktergalen 27, Stockholm

  Kunskap och erfarenhet

  “Vår förening har varit kund hos Nabo sen 90-talet och under alla dessa år har vi aldrig haft anledning att byta. Baserat på mina erfarenheter kan jag definitivt rekommendera Nabo. Jag tycker de samarbetar väl för att alltid ge snabba besked och det finns en kunskap och erfarenhet som gör att det fungerar väldigt smärtfritt för oss som förening.”

  Björn Nilsson, pensionär: Fajansen 8, Stockholm

  Jättebra stöd både administrativt och juridiskt

  “Det bästa med Nabo är bemötandet och all hjälp man får. Styrelserollen var ny för mig och jag fick ett jättebra stöd både administrativt och juridiskt. Jag rekommenderar Nabo för deras tjänster och förmåga att lösa allt internt. Det känns tryggt att allt finns under samma tak och dessutom är kundportalen bra för att få information kring vad som är aktuellt.”

  Mia Gustafsson, Redovisningsansvarig: Fabrikshuset, Värmdö

  Snabba svar i portalen

  “Vi i föreningen tog in många offerter inför bytet av förvaltare och valde Nabo dels baserat på vitsord och dels för att vi var noggranna med att den förvaltaren vi bytte till inte skulle innebära mer jobb för oss i styrelsen. Övergången till Nabo gick över förväntan, det var inte så mycket vi behövde göra själva. Jag kan absolut rekommendera Nabo till andra brf:er, man får svar fort och i portalen kan jag enkelt se vad de andra i styrelsen gör.”

  Svante Lundin, Ordförande: Stenbrottet 3, Stockholm

  Jag kan göra mycket själv i portalen

  “Vi i föreningen har valt att ha både ekonomisk och teknisk förvaltning hos Nabo. Det är bekvämt att ha det samlat och jag upplever att man får raska svar. Det blev en omställning att få en kundportal men vi är positiva till den insyn vi får och att vi slipper att alltid behöva ringa eller maila för information. I portalen kan jag göra mycket själv utan att för den sakens skull tappa den personliga kontakten. Som samarbetet utvecklar sig ser jag vidare väldigt stor potential hos Nabo.”

  Thomas, Ordförande: Solna Blomgården, Stockholm

  Kundplattformen är riktigt bra

  “Kundplattformen är riktigt bra och genom den får vi en bra överblick på allt som berör vår brf och informationen är lättåtkomlig. Vi har en mycket bra kontaktperson – serviceinriktad och kunnig vilket inger förtroende. Vi får mycket för pengarna och jag kan varmt rekommendera Nabo till andra bostadsrättsföreningar.”

  Karl-Gunnar, Pensionär: Fältspaten, Uppsala

  Det är enkelt att byta till Nabo

  Vi gör det enkelt att byta förvaltare! Från uppsägning av avtal till ett eget uppstartsteam.

  1

  Säg upp befintligt avtal

  Glöm inte att ha koll på uppsägningstiden när ni säger upp ert nuvarande avtal så att det inte förlängs automatiskt.

  2

  Tillsammans hanterar vi bytet

  Slipp pappersarbete och kommunikation med er nuvarande förvaltare – med en fullmakt sköter vi det åt er.

  3

  Få ett eget team!

  Vårt uppstartsteam hjälper er att komma igång och finns tillhands så länge som det behövs.