Hem » Våra tjänster » Projektledning » Projektledning Uppsala

Projektledning Uppsala

Nabos projektledare hjälper dig att genomföra stambyten, renoveringar och ombyggnader i Uppsala. De tar fram underlag, planerar det som behöver göras, upphandlar entreprenaden och driver själva projektet från start till slut. På så sätt minimerar du risken för kostsamma fel, och sparar både tid och pengar.

Projektledning Uppsala

Större projekt inom renovering och byggnation behöver ofta planeras och koordineras av en erfaren projektledare i Uppsala. Nabo är en av Sveriges största förvaltare av bostadsrätter och i det arbetet ingår både underhåll och nybyggnationer av många typer av fastigheter. Förutom att vi kan hitta experter inom bygg arbetar flera sakkunniga när det gäller fastighetsjuridik för oss. Arbete med projektledning i Uppsala innebär ofta att flera specialister bidrar med sina expertkunskaper för att ge stöd åt kunden.

Vilka projekt kan Nabo hjälpa till med i Uppsala?

Här är några exempel på projekt som Nabo kan hjälpa bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med i Uppsala:

 • Stambyte
 • Relining av avloppsrör
 • Fasadrenovering (omputsning, tilläggsisolering och fasadisolering)
 • Fönsterbyte
 • Fönsterrenovering
 • Trapphusrenovering
 • Balkongrenovering (både att byta ut eller gjuta nya)
 • Takomläggning
 • Takrenovering
 • Exploatering av lokaler (d.v.s. bygga om utrymmen för att på så sätt få in kapital till föreningen)
 • Bygga om vindar till vindsvåningar
 • Laddstolpar för elbilar
 • Införande av individuell mätning och debitering (IMD) för hushållsel

Varför ska man ta hjälp av en projektledare från Nabo i Uppsala?

I grund och botten tar bostadsrättsföreningar och fastighetsägare hjälp av projektledare vid stambyten, renoveringar och ombyggnationer för att minimera risken för oförutsedda kostnader och komplikationer, men också för att spara tid och pengar. 

Den dyraste entreprenaden är den som inte fungerar som den ska, eller då fel uppstår som gör att livslängden blir oväntat kort. Att anlita en kunnig och erfaren projektledare blir en försäkring mot de vanligaste misstagen. Styrelsen slipper med andra ord att stå med ansvaret själv om något går snett.

Att ha en projektledare är i många fall en förutsättning för att kunna utföra projekt. Seriösa entreprenörer väljer ofta att inte ingå ett avtal om det inte finns en projektledare, för att de vet att det finns många saker att avtala och koordinera som kräver erfarenhet.

Förutom detta så har Nabos projektledare särskild expertis som är mycket aktuell för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare:

Lokal närvaro och erfarenhet sparar pengar och minimerar risker

Nabos projektledare är experter på projektledning i Uppsala och kan därmed den lokala marknaden och de entreprenörer som verkar där mycket bra. På så sätt kan de utvärdera och ta in de bästa offerterna från seriösa leverantörer i Uppsala. 

Många projekt kräver också stor expertis och erfarenhet på området, och det kan vara svårt för en lekman att ta de bästa besluten. Till och med vid mindre projekt som ommålning av fönster kan det vara svårt att avgöra vilka ingrepp som blir mest hållbara och billiga på sikt. Ska man måla om eller byta ut om man samtidigt ska ta faktorer som t.ex. kulturhistoriskt värde i beaktande?

Ett av de mest centrala knepen för ett lyckat projekt är att hitta rätt entreprenör, och det kan t.ex. vara stor skillnad på att utföra ett projekt i ett miljonprogramsområde eller en sekelskifteslägenhet. Att ha lång erfarenhet och kännedom om de lokala aktörerna, som Nabos projektledare har, är ofta av högsta vikt.

Portalen förenklar all dokumentation

Nabo har branschens ledande digitala kundplattform, och om du väljer att anlita en projektledare från Nabo så kan du enkelt hitta all dokumentation i portalen för en utmärkt översikt. 

Specialister på bostadsrättsföreningar

Nabos projektledare är specialiserade på bostadsrättsföreningar. De kan juridiken som rör bostadsrättsföreningar och de särskilda krav som ställs.

Projekt i bostadsrättsföreningar kräver samtycke från medlemmarna, och mycket tid behöver ofta läggas på koordination och kommunikation för att driva igenom projektet på ett korrekt sätt. Nabos projektledare kan kommunicera med och besvara frågor som de boende i bostadsrättsföreningar har, samt koordinera projektet på ett sätt som tar hänsyn till medlemmarna.

Hjälp vid extrastämma inför projekt

När du ska genomföra ett stambyte eller annan form av renovering så behöver du kalla till en extrastämma, och då kan Nabos projektledare vara med och agera stämmoordförande om det behövs. 

Kostnadsfritt platsbesök och rådgivning

I nästan alla fall erbjuder Nabos projektledare ett kostnadsfritt platsbesök och rådgivning innan de ger en offert med kostnadsförslag. 

Få tips och råd om andra åtgärder

Nabos erfarna projektledare kan dessutom ge tips och råd om andra åtgärder som kan utföras i samband med projektet i fråga för att göra fastigheten mer hållbar och kostnadseffektiv i längden.

Därför ska du välja Nabo

Proffsigt

Få ett team av engagerade experter som ger snabba svar och löser problemen

Tidseffektivt

Minska arbetsbördan och frigör tid med enkla digitala lösningar

Långsiktigt och transparent

Säkerställ kontinuitet genom samlad dokumentation och kommunikation i kundportalen

Så kan Nabos projektledare hjälpa dig med projekt i fastigheten

Förstudie

Det är viktigt att man planerar stora projekt på rätt sätt redan från början. Kommer man på felen i efterhand kan det bli kostsamt för föreningen.

Nabo hjälper dig planera det som behöver göras. Våra projektledare har den kompetens som krävs för att ta fram rambeskrivning och underlag. Vi ser till att projektet är rätt upplagt redan från start.

Upphandling

Våra projektledare ser till att du får trygga, kvalitetssäkrade leverantörer och ett marknadsmässigt pris. Vi skapar och skickar ut förfrågningsunderlag, sköter visning för entreprenörer samt utvärdering av inkomna anbud.

Du får rådgivning från våra experter vid beslut av entreprenör och säkerställer en trygg kontraktsskrivning med rätt villkor, med stöd av Nabos egna entreprenadjurister.

Genomförande

Projektledaren driver hela projektet, genomför löpande kontroller av arbetsutförande, sköter myndighetskontakter och håller dig i styrelsen informerad om projektet. Vi ser till att entreprenören levererar bra kvalitet under bestämd budget och tid. 

Låt våra experter se över och driva projektet och känn dig trygg under hela projektets gång.

Behöver du en projektledare i Uppsala?

Fyll i formuläret så återkommer vi med en offert.

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Tack för din förfrågan! Vi återkommer inom kort.

Därför ska du ta hjälp av en projektledare i Uppsala

Rätt planering

Du får rätt planering från början och slipper onödiga kostnader (s.k. ÄTA- kostnader)

Hög kvalitet

Säkerställer att arbetet utförs med bra kvalitet inom bestämd budget

Undvik tvister

Får marknadsmässigt pris och kvalitetssäkrad entreprenör med korrekta avtal utan tvister

Så tycker kunderna

Redan idag har vi 3 100 kunder runt om i Sverige. Här är vad några av dem säger om oss.

01/01

  Effektivt och användarvänligt

  “Nabo har skapat en produkt som är effektiv och användarvänlig. Styrelseverktyget bidrar till den kultur vi har i föreningen där alla hjälper till.”

  Thomas, Advokat:
  Åldermannen 100, Stockholm

  Det bästa med Nabo är kundportalen

  “Det bästa med Nabo är kundportalen, det är enkelt att få överblick av ekonomin. När jag loggar in får jag direkt koll på betalningar och fakturor. Det är också bra att vi kan ladda upp våra styrelsemötesprotokoll. Samarbetet har alltid fungerat bra och tycker att vi har en bra kontakt.”

  Andranik Safaryan, Egenföretagare: Mörsaren, Uppsala

  Kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare

  “Sen vi gick över till Nabo har förvaltningen av vår förening hela tiden gått framåt i positiv anda. Vi är väldigt nöjda med vår kontaktperson och tjänsterna som de erbjuder. Jag skulle rekommendera Nabo till föreningar som vill ha kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare.”

  Jan, Bygglärare: Hemmet 14, Stockholm

  System som alltid har fungerat

  “Vi har i 15 år varit otroligt nöjda med Nabo och den kompetens medarbetarna besitter. Kundportalen är ett oerhört bra system som alltid har fungerat. Jag rekommenderar Nabo till andra flera gånger om året – på grund av den personliga servicen och ett mycket bra system.”

  Dick Kjellberg, Smeden 2, Stockholm

  Tillmötesgående och serviceinriktade

  “Nabo är enkla och pragmatiska att ha att göra med och vi har förlängt avtalet eftersom vi är nöjda med utvecklingen. Som kunder får vi tillgång till både bra system och brett tjänsteinnehåll. Medarbetarna har alltid varit mycket tillmötesgående och serviceinriktade. Jag rekommenderar Nabo till andra bostadsrättsföreningar med liknande behov.”

  Kenneth, pensionär: Näktergalen 27, Stockholm

  Kunskap och erfarenhet

  “Vår förening har varit kund hos Nabo sen 90-talet och under alla dessa år har vi aldrig haft anledning att byta. Baserat på mina erfarenheter kan jag definitivt rekommendera Nabo. Jag tycker de samarbetar väl för att alltid ge snabba besked och det finns en kunskap och erfarenhet som gör att det fungerar väldigt smärtfritt för oss som förening.”

  Björn Nilsson, pensionär: Fajansen 8, Stockholm

  Jättebra stöd både administrativt och juridiskt

  “Det bästa med Nabo är bemötandet och all hjälp man får. Styrelserollen var ny för mig och jag fick ett jättebra stöd både administrativt och juridiskt. Jag rekommenderar Nabo för deras tjänster och förmåga att lösa allt internt. Det känns tryggt att allt finns under samma tak och dessutom är kundportalen bra för att få information kring vad som är aktuellt.”

  Mia Gustafsson, Redovisningsansvarig: Fabrikshuset, Värmdö

  Snabba svar i portalen

  “Vi i föreningen tog in många offerter inför bytet av förvaltare och valde Nabo dels baserat på vitsord och dels för att vi var noggranna med att den förvaltaren vi bytte till inte skulle innebära mer jobb för oss i styrelsen. Övergången till Nabo gick över förväntan, det var inte så mycket vi behövde göra själva. Jag kan absolut rekommendera Nabo till andra brf:er, man får svar fort och i portalen kan jag enkelt se vad de andra i styrelsen gör.”

  Svante Lundin, Ordförande: Stenbrottet 3, Stockholm

  Jag kan göra mycket själv i portalen

  “Vi i föreningen har valt att ha både ekonomisk och teknisk förvaltning hos Nabo. Det är bekvämt att ha det samlat och jag upplever att man får raska svar. Det blev en omställning att få en kundportal men vi är positiva till den insyn vi får och att vi slipper att alltid behöva ringa eller maila för information. I portalen kan jag göra mycket själv utan att för den sakens skull tappa den personliga kontakten. Som samarbetet utvecklar sig ser jag vidare väldigt stor potential hos Nabo.”

  Thomas, Ordförande: Solna Blomgården, Stockholm

  Kundplattformen är riktigt bra

  “Kundplattformen är riktigt bra och genom den får vi en bra överblick på allt som berör vår brf och informationen är lättåtkomlig. Vi har en mycket bra kontaktperson – serviceinriktad och kunnig vilket inger förtroende. Vi får mycket för pengarna och jag kan varmt rekommendera Nabo till andra bostadsrättsföreningar.”

  Karl-Gunnar, Pensionär: Fältspaten, Uppsala

  Smart & tryggt elavtal för dig som kund hos Nabo

  I stolt samarbete med Fortum.