Hem » Våra tjänster » Projektledning » Projektledning Stockholm

Projektledning Stockholm

Nabos projektledare hjälper dig att genomföra stambyten, renoveringar och ombyggnader i Stockholm. De tar fram underlag, planerar det som behöver göras, upphandlar entreprenaden och driver själva projektet från start till slut. På så sätt minimerar du risken för kostsamma fel, och sparar både tid och pengar.

Projektledning i Stockholm

Större renoveringar och ombyggnationer i en fastighet är ofta komplexa, och innebär stora kostnader och ett stort ansvar för dig som sitter i styrelsen. 

Nabos projektledare har lång erfarenhet av byggprojektledning, och kan leda hela eller delar av projektet utifrån din förenings behov i Stockholm.

Vilka projekt kan Nabo hjälpa till med i Stockholm?

Här är några exempel på projekt som Nabo kan hjälpa bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med:

 • Stambyte
 • Relining av avloppsrör
 • Fasadrenovering (omputsning, tilläggsisolering och fasadisolering)
 • Fönsterbyte
 • Fönsterrenovering
 • Trapphusrenovering
 • Balkongrenovering (både att byta ut eller gjuta nya)
 • Takomläggning
 • Takrenovering
 • Exploatering av lokaler (d.v.s. bygga om utrymmen för att på så sätt få in kapital till föreningen)
 • Bygga om vindar till vindsvåningar
 • Laddstolpar för elbilar
 • Införande av individuell mätning och debitering (IMD) för hushållsel

Varför ska man ta hjälp av en projektledare från Nabo i Stockholm?

I grund och botten tar bostadsrättsföreningar och fastighetsägare hjälp av projektledare vid stambyten, renoveringar och ombyggnationer för att minimera risken för oförutsedda kostnader och komplikationer, men också för att spara tid och pengar. 

Den dyraste entreprenaden är den som inte fungerar som den ska, eller då fel uppstår som gör att livslängden blir oväntat kort. Att anlita en kunnig och erfaren projektledare blir en försäkring mot de vanligaste misstagen. Styrelsen slipper med andra ord att stå med ansvaret själv om något går snett.

Att ha en projektledare är i många fall en förutsättning för att kunna utföra projekt. Seriösa entreprenörer väljer ofta att inte ingå ett avtal om det inte finns en projektledare, för att de vet att det finns många saker att avtala och koordinera som kräver erfarenhet.

Förutom detta så har Nabos projektledare särskild expertis som är mycket aktuell för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare:

Lokal närvaro och erfarenhet sparar pengar och minimerar risker

Nabos projektledare är experter på projektledning i Stockholm och kan därmed den lokala marknaden och de entreprenörer som verkar där mycket bra. På så sätt kan de utvärdera och ta in de bästa offerterna från seriösa leverantörer i Stockholm. 

Många projekt kräver också stor expertis och erfarenhet på området, och det kan vara svårt för en lekman att ta de bästa besluten. Till och med vid mindre projekt som ommålning av fönster kan det vara svårt att avgöra vilka ingrepp som blir mest hållbara och billiga på sikt. Ska man måla om eller byta ut om man samtidigt ska ta faktorer som t.ex. kulturhistoriskt värde i beaktande?

Ett av de mest centrala knepen för ett lyckat projekt är att hitta rätt entreprenör, och det kan t.ex. vara stor skillnad på att utföra ett projekt i ett miljonprogramsområde eller en sekelskifteslägenhet. Att ha lång erfarenhet och kännedom om de lokala aktörerna, som Nabos projektledare har, är ofta av högsta vikt.

Portalen förenklar all dokumentation

Nabo har branschens ledande digitala kundplattform, och om du väljer att anlita en projektledare från Nabo så kan du enkelt hitta all dokumentation i portalen för en utmärkt översikt. 

Specialister på bostadsrättsföreningar

Nabos projektledare är specialiserade på bostadsrättsföreningar. De kan juridiken som rör bostadsrättsföreningar och de särskilda krav som ställs.

Projekt i bostadsrättsföreningar kräver samtycke från medlemmarna, och mycket tid behöver ofta läggas på koordination och kommunikation för att driva igenom projektet på ett korrekt sätt. Nabos projektledare kan kommunicera med och besvara frågor som de boende i bostadsrättsföreningar har, samt koordinera projektet på ett sätt som tar hänsyn till medlemmarna.

Hjälp vid extrastämma inför projekt

När du ska genomföra ett stambyte eller annan form av renovering så behöver du kalla till en extrastämma, och då kan Nabos projektledare vara med och agera stämmoordförande om det behövs. 

Kostnadsfritt platsbesök och rådgivning

I nästan alla fall erbjuder Nabos projektledare ett kostnadsfritt platsbesök och rådgivning innan de ger en offert med kostnadsförslag. 

Få tips och råd om andra åtgärder

Nabos erfarna projektledare kan dessutom ge tips och råd om andra åtgärder som kan utföras i samband med projektet i fråga för att göra fastigheten mer hållbar och kostnadseffektiv i längden.

Därför ska du välja Nabo

Proffsigt

Få ett team av engagerade experter som ger snabba svar och löser problemen

Tidseffektivt

Minska arbetsbördan och frigör tid med enkla digitala lösningar

Långsiktigt och transparent

Säkerställ kontinuitet genom samlad dokumentation och kommunikation i kundportalen

Så kan Nabos projektledare hjälpa dig med projekt i fastigheten

Förstudie

Det är viktigt att man planerar stora projekt på rätt sätt redan från början. Kommer man på felen i efterhand kan det bli kostsamt för föreningen.

Nabo hjälper dig planera det som behöver göras. Våra projektledare har den kompetens som krävs för att ta fram rambeskrivning och underlag. Vi ser till att projektet är rätt upplagt redan från start.

Upphandling

Våra projektledare ser till att du får trygga, kvalitetssäkrade leverantörer och ett marknadsmässigt pris. Vi skapar och skickar ut förfrågningsunderlag, sköter visning för entreprenörer samt utvärdering av inkomna anbud.

Du får rådgivning från våra experter vid beslut av entreprenör och säkerställer en trygg kontraktsskrivning med rätt villkor, med stöd av Nabos egna entreprenadjurister.

Genomförande

Projektledaren driver hela projektet, genomför löpande kontroller av arbetsutförande, sköter myndighetskontakter och håller dig i styrelsen informerad om projektet. Vi ser till att entreprenören levererar bra kvalitet under bestämd budget och tid. 

Låt våra experter se över och driva projektet och känn dig trygg under hela projektets gång.

Behöver du en projektledare?

Fyll i formuläret så återkommer vi med en offert.

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Tack för din förfrågan! Vi återkommer inom kort.

Därför ska du ta hjälp av en projektledare i Stockholm

Rätt planering

Du får rätt planering från början och slipper onödiga kostnader (s.k. ÄTA- kostnader)

Hög kvalitet

Säkerställer att arbetet utförs med bra kvalitet inom bestämd budget

Undvik tvister

Får marknadsmässigt pris och kvalitetssäkrad entreprenör med korrekta avtal utan tvister