Logga in

Det ska vara lätt att göra rätt

Juridik för boende

Har du som privatperson frågor kring exempelvis samboavtal, bodelning eller testamente? I vårt samarbete med Lexly får du tillgång till jurister med specialkunskaper inom familjerätt, köprätt och avtalsrätt. Alltid till ett förmånligt pris och även en första kostnadsfri vägledning för dig som är boende i en Nabo-förening. 

Få svar på dina frågor om juridik
450 000 har fått hjälp
Prata med jurist gratis
Nöjd kund-garanti*

Det ska vara lätt att göra rätt

Om du har juridiska frågor som gäller dig som privatperson så har vi gjort det enkelt för dig, genom vår samarbetspartner Lexly. Du kan till exempel få hjälp med att skriva samboavtal vid gemensamt bostadsköp, bodelningsavtal vid en separation eller stöd och rådgivning vid en konflikt. Tjänsterna erbjuder vi som en del av vår mission att forma framtidens förvaltnings- och boendetjänster. Med ett växande behov hos våra kunder och enskilda boende att kunna erhålla kundnära juridiska tjänster, tar vi tillsammans med Lexly nästa kliv för att bredda vårt erbjudande och tillhandahålla kostnadseffektiva juridiska boendetjänster. 
 

Med Nabos Juridik för boende kan du ta del av förmånliga erbjudanden hos Lexly

Det här får du

10 % rabatt på avtal online
Kostnadsfri juridisk behovsanalys online
10 % rabatt på avtal upprättade med hjälp av en jurist
Få svar på dina juridikfrågor
Vanliga tjänster Lexly hjälper dig med
Samboavtal vid köp av bostad

Visste du att en bostad som köpts för gemensamt bruk ska delas lika mellan dig och din sambo vid en separation? Oavsett vem av er som betalat eller står på kontraktet. Detsamma gäller bohag, det vill säga möbler, husgeråd och elektronikprylar. Vill ni ha en annan fördelning behöver ni skriva ett samboavtal. 

Läs mer om samboavtal här

Framtidsfullmakt

Vem ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, om du inte själv har möjlighet? Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska ha rätt att ta dina besluta och fungerar som alternativ till god man och låter dig själv välja en person som du litar på.

Läs mer om framtidsfullmakt här

Testamente

Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn. 

Läs mer om testamente här

Bouppteckning

Vid en bouppteckning finns det flera regler som måste följas. Upprätta en bouppteckning enkelt och tryggt digitalt eller via telefon.

Läs mer om boupptäckning här

Vilka är Lexly?

Med missionen att göra juridiken tillgänglig för alla erbjuder Lexly juridisk rådgivning och individanpassade juridiska dokument online eller tillsammans med en jurist, via telefon, videomöte eller på ett kontor nära dig. Det kan till exempel handla om att skriva samboavtal vid gemensamt bostadsköp, hjälp med bodelningsavtal vid en separation eller stöd och rådgivning om du hamnat i en konflikt. Med juridisk expertis, innovativ teknik och stort fokus på kundnöjdhet erbjuder Lexly tillgängliga och prisvärda juridiska tjänster för både privatpersoner och företag. 

Läs mer om Lexly
Nabos Chefsjurist om samarbetet med Lexly
Carl Thorfinn – Chefsjurist, affärsområdeschef

"Nabos juristteam hjälper fastighetsägare och styrelser. Genom samarbetet med Lexly kan Nabo även ge de boende i fastigheter förvaltade av Nabo ett smidigt och kostnadseffektivt alternativ att få juridisk vägledning."

Carl Thorfinn – Chefsjurist, affärsområdeschef

Nabos Juridiska fullservice-byrå för brf:er och fastighetsägare
Entreprenad

Det finns mycket att tänka på inför, under och vid eventuella problem med entreprenadarbeten. Vi hjälper dig med alla delar. Klicka här för att ta hjälp med frågor inom entreprenadjuridik. 

  • Entreprenadavtal för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare
  • Entreprenadtvister, entreprenör i konkurs
  • Konvertering av råvind eller lokal till nya bostadsrätter
  • Nyttjande av byggrätt, omvandling av råvind/lokal till bostadsrätt
  • Momsfrågor vid ombyggnationer
  • Upplåtelseavtal, tilläggsavtal, överenskommelse mm.
Boende

Många frågor och situationer kan uppstå. Vi hjälper dig med frågor om störningsärenden, otillåten andrahandsuthyrning, medlemsbyggnation, uppsägning och tvister i hyresnämnd eller tingsrätt.

Lokalhyresgäster

Få hjälp att upprätta kommersiella avtal eller få rådgiving och stöd vid hyresförhandlingar. Vi hjälper även till om problemet uppstått vid exempelvis störningar, konkurser, obetald hyra, ombyggnation eller tvister i domstol.

Ta hjälp av Nabos jurister
Fastighetsägare eller företrädare för en brf? Skicka in formuläret så hjälper vi dig.
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies