Hem » Våra tjänster » Juridik » Bostadsjurist » Bostadsjurist Stockholm

Få hjälp från en professionell bostadsjurist i Stockholm

Vi på Nabo hjälper er som är i behov av en bostadsjurist i Stockholm. Nabo är en av Sveriges största förvaltare av bostadsrättsföreningar och som kund hos oss får du komplett juridisk rådgivning och har tillgång till erfarna jurister. 

Få tillgång till en erfaren bostadsjurist i Stockholm med Nabo

En bostadsjurist i Stockholm kan vara en värdefull tillgång för en bostadsrättsförening eller ett fastighetsbolag. På Nabo arbetar bostadsjurister med stor erfarenhet av juridisk rådgivning. 

Men vad arbetar en bostadsjurist med, rent konkret? Svaret på frågan är inte så enkelt som man kan tro eftersom det finns jurister med andra specialiseringar som också arbetar med fastigheter och bostadsrättsföreningar. Här kommer kommer vi att gå igenom vad en bostadsjurist i Stockholm är expert på.

Vad arbetar en bostadsjurist i Stockholm med?

En bostadsjurist i Stockholm kan vara en klippa att luta sig mot i samband med tvister där ni behöver en representant som har erfarenhet av just det som tvisten gäller. En bostadsjurist i Stockholm kan ofta även förebygga meningsskiljaktigheter och missförstånd, bland annat genom att medverka till tydliga överenskommelser som är juridiskt giltiga och i enhetlighet med alla lagar och regler. Här är några exempel på vad en bostadsjurist i Stockholm kan hjälpa er med:

  • Bidra med hjälp vid kontraktsskrivning
  • Bistå vid hyresförhandlingar
  • Skatterådgivning
  • Upprätta överlåtelseavtal
  • Se över bygglovsansökningar
  • Bistå vid misstanke om otillåten andrahandsuthyrning och vid vanvård av lägenheter
  • Bistå vid uppsägningar eller när hyra eller avgifter inte betalas in
  • Formulera stadgeförändringar
  • Se över vad som gäller rent juridiskt om fel upptäcks inne i en bostad

Juridiken kring boende och ägande av bostäder har flera förgreningar

Boende och ägande av bostäder omfattar många av livets verksamheter och aktiviteter. Det innebär att det är ett ganska stort och bitvis komplicerat rättsområde vi talar om. En bostadsjurist i Stockholm arbetar hos oss på Nabo i ett team med flera andra jurister med andra specialiseringar. Genom Nabo kan ni till exempel även få kontakt med en jurist specialiserad på entreprenadrätt inför en upphandling, en bostadsrättsjurist, eller en fastighetsjurist. För att göra distinktionen lite tydligare kan man säga att en bostadsjurist utgår från de boendes skyldigheter och rättigheter gentemot fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen, och vice versa.

Kontakta Nabo om ni behöver hjälp med bostadsjuridik

I de många bostadsrättsföreningar där Nabo är förvaltare uppstår då och då behov av en kunnig bostadsjurist i Stockholm. Under årens lopp har vi samlat på oss stor erfarenhet av hur svåra frågor kring bostadsjuridik kan lösas snabbt och kostnadseffektivt. Om du är fastighetsägare, eller representerar ett fastighetsbolag eller en bostadsrättsförening som inte anlitar Nabo för förvaltning är du också välkommen att ta kontakt med oss för hjälp från en bostadsjurist eller en jurist med en annan specialisering inom fastighetsjuridik.

Tillgång till ett helt team av experter inom fastighetsjuridik

Entreprenad


Boende


Lokalhyresgäster


Allt annat för brf:en

Behöver du en jurist?

Skicka in formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Vänligen fyll i alla obligatoriska fält.
Tack för din förfrågan! Vi återkommer inom kort.

Juridik för boende

Har du som medlem i en Nabo-förening frågor kring samboavtal, köp och försäljning, bodelning eller testamente? I vårt samarbete med Lexly och Goda Råd får du tillgång till jurister med specialkunskaper inom familjerätt, köprätt och avtalsrätt. Allt till ett förmånligt pris.

Möt våra jurister

Komma i kontakt

Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.