Logga in

Erfaren jurist för din bostadsrättsförening

Söker du en jurist som är specialist på bostadsrätter? Nabo har ett team av erfarna fastighetsjurister som hjälper till med alla dina behov. Vi hjälper dig både att minimera risken för framtida tvister och att hantera dem som har uppstått.

Ta hjälp av Nabos jurister

Om jurist för bostadsrättsförening

Söker du en fastighetsjurist som är specialist på bostadsrätter? Vi på Nabo är en av de största aktörerna i Sverige när det gäller förvaltning av bostadsrättsföreningar. Fastighetsjuridik är ett område som vi arbetar mycket med. Genom oss kan ni få den hjälp ni behöver av en jurist som kan bostadsrätt och bostadsrättsföreningar. 

En jurist kan hindra att fel begås som får stora och, av en lekman, oförutsedda konsekvenser och även berätta vad lagen säger i händelse av en tvist mellan en bostadsrättsförening och till exempel en innehavare av en bostadsrätt eller en lokalhyresgäst. Våra jurister hjälper till att minimera risker och säkerställer korrekt hantering av avtal och tvister. De erbjuder även gratis rådgivning via vår juristjour där du som kund kan ställa frågor.

En jurist kan avlasta styrelsen i en brf

Fastighetsjuridik är ett brett område och en jurist som arbetar mot bostadsrättsföreningar kan vara specialiserad inom till exempel avtalsrätt, skatterätt eller entreprenadrätt. Mycket kan hända i en bostadsrätt som kräver en duktig jurist. Styrelsen i bostadsrättsföreningar måste ofta axla ett stort ansvar och det kan vara skönt att få avlastning av en sakkunnig inför till exempel avtalsskrivning. Om ett större projekt inom underhåll ska genomföras i en brf eller en enskild bostadsrätt kan en jurist se till så att det blir rätt från början. En bostadsrätt berörs av juridik i bland annat jordabalken, plan- och bygglagen och fastighetsbildningslagen. Genom Nabo kan ni komma i kontakt med jurister som är specialiserade på den typ av ärende som ni behöver få hjälp med.

Vid tvister om en bostadsrätt kan ni behöva en jurist

I bostadsrättsföreningar kan det uppstå en rad situationer som kan behöva redas ut av en kunnig jurist. Det kan handla om att någon i en bostadsrätt upplever att något eller någon stör, eller att styrelsen i en brf inte får in hyror eller avgifter enligt avtal. Det händer tyvärr också att det uppstår tvister i samband med entreprenader. Det beror oftast på att entreprenadavtalet eller förfrågningsunderlaget varit otydligt och kanske inte ens juridiskt bindande. Vänd er till Nabo om ni har behov av en jurist som representerar er i ett tvistemål eller om ni vill förebygga tvister och missförstånd. 

Om en hyresrätt ska ombildas till bostadsrätt är det viktigt att en jurist ser till så att ombildningen följer gällande regler. En jurist kan också se till så att allt går rätt till vid omförhandling av befintliga avtal eller om ett hyresavtal ska upprättas. Ofta handlar det om rena rutinärenden för en jurist men för en lekman är fastighetsjuridik ett svåröverskådligt område. Om det blir fel kan de långsiktiga konsekvenserna bli ganska tråkiga, så det är bäst att anlita experthjälp direkt.

Juridisk fullservice-byrå för brf:er och fastighetsägare
Entreprenad

Det finns mycket att tänka på inför, under och vid eventuella problem med entreprenadarbeten. Vi hjälper dig med alla delar. Klicka här för att ta hjälp med frågor inom entreprenadjuridik. 

  • Entreprenadavtal för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare
  • Entreprenadtvister, entreprenör i konkurs
  • Konvertering av råvind eller lokal till nya bostadsrätter
  • Nyttjande av byggrätt, omvandling av råvind/lokal till bostadsrätt
  • Momsfrågor vid ombyggnationer
  • Upplåtelseavtal, tilläggsavtal, överenskommelse mm.
Boende

Många frågor och situationer kan uppstå. Vi hjälper dig med frågor om störningsärenden, otillåten andrahandsuthyrning, medlemsbyggnation, uppsägning och tvister i hyresnämnd eller tingsrätt.

Lokalhyresgäster

Få hjälp att upprätta kommersiella avtal eller få rådgiving och stöd vid hyresförhandlingar. Vi hjälper även till om problemet uppstått vid exempelvis störningar, konkurser, obetald hyra, ombyggnation eller tvister i domstol.

Ta hjälp av Nabos jurister
Juristjouren - kostnadsfri juridisk vägledning

Har du frågor gällande entreprenadrätt, föreningsrätt, störande medlemmar, lokalhyresgäster eller andra frågor av juridisk karaktär? Behöver du ett snabbt svar eller vägledning? Ring Nabos juristjour måndag till fredag klockan 09:00-11:00 och få svar på dina frågor helt kostnadsfritt!
Den kostnadsfria vägledningen består av ett samtal på 10 minuter. Har du ett längre ärende och behöver vidare handläggning har vi ett helt team av fastighetsjurister som gärna hjälper dig. I så fall kan du initiera ett ärende per mail till juridik@nabo.se eller du som Nabo-kund direkt i Portalen.

Telefonnummer: 010-288 0035
måndag - fredag kl 9.00 - 11.00

Möt våra jurister

Anne von Perner

Fastighetsjurist, Stockholm

E-post: anne.von.perner@nabo.se

Tel.nr. 073 068 76 05

Annette Olanders

Fastighetsjurist, Göteborg

E-post: annette.olanders@nabo.se

Tel.nr. 076 771 60 23

Carl Thorfinn 

Chefsjurist, affärsområdeschef Nabo juridik

E-post: carl.thorfinn@nabo.se

Tel.nr: 072 071 51 94

Caroline Tillander 

Fastighetsjurist, Stockholm

E-post: caroline.tillander@nabo.se

Tel.nr: 073 675 27 70

Douglas von Perner

Fastighetsjurist, Stockholm

Epost:douglas.von.perner@nabo.se

Tel.nr: 070 271 62 90

Helena Nyström Lockner

Fastighetsjurist

E-post: helena.lockner@nabo.se

Tel.nr: 070-277 41 57

Henning Rönström

Fastighetsjurist

E-post: henning.ronstrom@nabo.se

Tel.nr: 076-115 88 50

Johanna Albrektson

Fastighetsjurist, Göteborg

Epost:johanna.albrektson@nabo.se

Tel.nr: 076-771 60 22

Jonas Håmark

Fastighetsjurist, Stockholm

E-post: jonas.hamark@nabo.se

Tel.nr: 073-020 55 92

Kristin Liatsou

Fastighetsjurist, Stockholm

E-post: kristin.liatsou@nabo.se

Tel.nr: 073 315 81 24

Mowri Kawsar

Fastighetsjurist, Stockholm

E-post: mowri.kawsar@nabo.se

Tel.nr: 073-8067446

Veronica Södermark

Fastighetsjurist, Västerås

Epost: veronica.sodermark@nabo.se

Behöver du en jurist? Skicka in formuläret så kontaktar vi dig inom kort.
Aktuella frågor du kan få hjälp med idag
Otillåten andrahandsuthyrning

Det är vanligt att bostadsrättshavare väljer att upplåta andrahandshyra av sin bostad. Nabos juristteam hjälper din förening att hantera olovlig andrahandsuthyrning. Läs mer här.


 

Hyreskontrakt för lokal

För många bostadsrättsföreningar är intäkter från lokalhyresgäster en viktig del av ekonomin. För att minimera riskerna är det viktigt att din brf:s lokalhyresavtal upprättas på rätt sätt, med ett korrekt och tydligt innehåll som är anpassat efter just era förutsättningar. Läs mer här.

Säga upp hyresgäster

Bostadsrättsföreningen kan vara tvungen att säga upp en bostadsrätt eller en lokalhyresgäst. Med Nabos jurister säkerställer du att din bostadsrättsförening gör vad som krävs, när det krävs och på rätt sätt. Läs mer här.

Kontakta Nabos jurister
Har du som medlem i en Nabo-förening frågor kring samboavtal, bodelning eller testamente? I vårt samarbete med Lexly får du tillgång till jurister med specialkunskaper inom familjerätt, köprätt och avtalsrätt. Allt till ett förmånligt pris och en första kostnadsfri vägledning

Juridik för boende

FÅ JURIDISK RÅDGIVNING
Populära sökningar
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies