Logga in

Få bättre ekonomi med ekonomisk förvaltare för brf

Nabos ekonomiska förvaltare hjälper bostadsrättsföreningar med den löpande ekonomin och administrationen, står för långsiktig finansiell planering och erbjuder personlig rådgivning till styrelsens medlemmar.

Ekonomisk förvaltning Teknisk förvaltning Juridik

Med Nabo får du en personlig och engagerad ekonomisk förvaltare för din brf

Genom att ta hjälp av en ekonomisk förvaltare för brf från Nabo blir det lättare att få ordning på allt från hyror och avgifter till föreningens bokföring, bokslut och lägenhetsförteckningar.

För styrelsen är det en stor lättnad att inte behöva lägga lika mycket tid på den löpande administrationen. Med Nabo som partner lättar helt enkelt arbetsbördan och mer tid frigörs till annat. Samtidigt som ni har fortsatt full inblick i föreningens ekonomi.

Nöjda kunder är vårt mål

En ekonomisk förvaltare för brf från Nabo ingår i regel i ett team så att ni får tillgång till kompetens som täcker alla de områden som ekonomisk förvaltning berör. Förutom ekonomisk förvaltning behöver styrelsen i en brf ha tillgång till teknisk och juridisk expertis. Vi ställer helt enkelt engagerade experter till ert förfogande som snabbt kan svara på era frågor, lösa problem och sköta de uppgifter som ni vill att en ekonomisk förvaltare för brf ska ta hand om. Nabo rekommenderas av nio av tio kunder och vi är specialister på bostadsrättsföreningar.

Ekonomisk förvaltning på era villkor

En ekonomisk förvaltare för brf arbetar med de uppgifter som ni vill ha hjälp med. Tjänsten kan alltså se ganska olika ut beroende på till exempel hur stor föreningen är och vad ni vill fortsätta att göra själva. 

Komplett ekonomisk förvaltning är en tjänst som innebär att en ekonomisk förvaltare för brf och andra experter från Nabo tar hand om den löpande administrationen, står för långsiktig finansiell planering och erbjuder personlig rådgivning till styrelsens medlemmar.

Bland de löpande uppgifter en ekonomisk förvaltare för brf kan ta hand om märks: 

 • Löpande administration (avisering, leverantörsfakturor, bokföring med mera)
 • Budgetering, bokslut, årsredovisning och rapportering
 • Säkerställa att skatter, avgifter och uppgifter till myndigheter kommer in i tid (till exempel inkomstdeklaration, momsdeklaration och fastighetsdeklaration)
 • Hantering av lägenhetsregister och överlåtelsehantering
 • Sammanställa årsredovisningen på rätt sätt och kalla till årsmöte

Nabo erbjuder ett enkelt och mobilanpassat verktyg

För att samarbetet mellan styrelsen och en ekonomisk förvaltare för brf ska fungera så smidigt som möjligt har vi tagit fram ett digitalt verktyg som underlättar för alla. Det ger en god överblick över allt som hör till ekonomisk förvaltning i en bostadsrättsförening. Genom verktyget får även föreningens medlemmar och revisorer tillgång till viktig information om föreningen.

Med en ekonomisk förvaltare för brf minskar risken för fel

Ekonomisk förvaltning innebär att den som ansvarar för uppgiften måste hålla koll på momsperioder, fastighetsdeklarationer och myndighetskrav gällande bostadsrättsföreningar. Det räcker inte att lära sig detta en gång för alla utan det handlar om att hela tiden hålla sig uppdaterad. Ett fel i till exempel bokföringen kan innebära stora kostnader för föreningen och dess medlemmar. Styrelsemedlemmar kan också hållas personligen ansvariga för felaktig förvaltning. 

Förvaltning i en brf är en otacksam och ofta alldeles för betungande uppgift för en kassör, och att ha en ekonomisk förvaltare för brf minskar risken för att fel begås. Det skapar också goda förutsättningar för att ni i styrelsen ska kunna ta rätt beslut i viktiga frågor. Genom att anlita Nabo kommer ni att ha en expert som sköter förvaltningen, alltid utifrån de senaste myndighetskraven. Vi på Nabo har lång erfarenhet av att hjälpa bostadsföreningar att hantera ekonomin på ett korrekt och tydligt sätt för att tillgodose både medlemmar, revisorer och myndigheter.

Med en ekonomisk förvaltare för brf från Nabo får ni hjälp med att se till att ekonomin hanteras enligt Bokföringslagen, Lagen om ekonomiska föreningar och Bostadsrättslagen. Vi ser även till att Bokföringsnämndens allmänna råd tillämpas för att bokföringen ska vara korrekt, så att även er revisor kan genomföra en godkänd revision.

En ekonomisk förvaltare i en brf arbetar långsiktigt

Det är lätt att fastna i det mest omedelbara. Till exempel i att säkerställa att medlemmarna i föreningen betalar in tillräckligt mycket för att täcka de löpande utgifterna för sådant som lån och driften av fastigheten. God ekonomisk förvaltning bör dock handla om att säkerställa ekonomin i en bostadsrättsförening på lång sikt. Föreningen behöver ha en underhållsplan för att hantera framtida underhåll och hur detta ska finansieras på bästa sätt med hänsyn till medlemmarna. Större projekt inom renovering och underhåll kan finansieras på olika sätt, en ekonomisk förvaltare för brf från Nabo kan gå igenom möjligheterna som finns och bidra med rådgivning kring olika finansieringsalternativ.

Hjälp med årsstämma och årsredovisning

En kunnig ekonomisk förvaltare från Nabo kan se till så att ekonomin i en bostadsrättsförening speglas på ett tydligt sätt i årsredovisningen. Även en person utan kunskaper i ekonomi ska kunna bilda sig en uppfattning om föreningens ekonomiska situation genom att läsa årsredovisningen. Att se till så att kallelsen till årsstämman går till på rätt sätt och att den genomförs så att alla krav på formalia tillgodoses brukar också ingå i de uppgifter en ekonomisk förvaltare för brf har på sitt bord.

Goda anledningar att välja en ekonomisk förvaltare brf från Nabo

Hos Nabo har du möjlighet att få fullförvaltning, med allt från medlemsavisering till inkomstdeklarationer och årsredovisningar. Er förening får tre stycken förvaltare som är ansvariga för de olika bitarna i er förvaltning. Vi har erfarna ekonomer, jurister, fastighetstekniker och fastighetsförvaltare som ger er i styrelsen och era boende en trygg vardag. Vi tycker att det ska vara enkelt att sitta i styrelsen för en bostadsrättsförening, vi är snabba i vår kommunikation med styrelsen och medlemmarna och tycker inte att några frågor är för dumma. Hos oss är det högt i tak och vi vill alltid ligga i framkant vad gäller kunskap, systemutveckling och kundbemötande. Med oss som ekonomisk förvaltare för brf vill de boende sitta i styrelsen.

Ekonomisk förvaltning med Nabo
Komplett ekonomisk förvaltning
 • Personlig rådgivning
 • Långsiktig finansiell planering
 • Löpande administration
 • Avisering, fakturor, bokföring mm
 • Budgetering och bokslut
 • Årsredovisning och rapportering
 • Skatter och uppgifter till myndighet
 • Lägenhetsregister och överlåtelsehantering
Enkelt och mobilanpassat verktyg
 • Digital brevlåda
 • Digital dokument- och avtalshantering
 • Säker inloggning med BankID
 • Notis när du behöver agera
 • Realtidsrapporter
 • Attestering av leverantörsfakturor
 • Integrerat bankkonto
 • Bokföringsunderlag och bokslut
 • Lägenhetsförteckning
 • Integrerad ärendehantering
 • Åtkomst för medlemmar och revisor
Utbildningar och kompetensutveckling
 • Grundläggande utbildning
 • Utbildning i kundportalen
 • Webinar inom ekonomi, fastighet, juridik
 • Fördjupande webinar
 • Nyhetsuppdateringar
 • Aktuell info för brf:er och fastighetsägare
Få en prisindikation

Därför ska du välja Nabo

Thumb team
Proffsigt

Få ett team av engagerade experter som ger snabba svar och löser problemen

Thumb time
Tidseffektivt

Minska arbetsbördan och frigör tid med enkla digitala lösningar

Thumb longterm
Långsiktigt och transparent

Säkerställ kontinuitet genom samlad dokumentation och kommunikation i kundportalen

Vad kunder säger om oss

Kunskap och erfarenhet

"Det finns en kunskap och erfarenhet som gör att det fungerar väldigt smärtfritt för oss."
Björn Nilsson, pensionär: Fajansen 8, Stockholm

Det bästa med Nabo är kundportalen

"Det bästa med Nabo är kundportalen, det är enkelt att få överblick av ekonomin"
Andranik Safaryan, Egenföretagare: Mörsaren, Uppsala

Jättebra stöd både administrativt och juridiskt

"Styrelserollen var ny för mig och jag fick ett jättebra stöd både administrativt och juridiskt."
Mia Gustafsson, Redovisningsansvarig: Fabrikshuset, Värmdö

Tillmötesgående och tillgängliga

"Vi hade stort behov av stöd vid ombildningen vilket vi fick av Nabo. Våra kontaktpersoner har alltid varit väl insatta i vår situation – kunniga, tillmötesgående och tillgängliga."
Marianne, Pensionär: Alphyddans ros, Stockholm

Kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare

"Vi är väldigt nöjda med vår kontaktperson och tjänsterna som erbjuds. Jag skulle rekommendera Nabo till föreningar som vill ha kompetens och bred kunskap från en och samma förvaltare."
Jan, Bygglärare: Hemmet 14, Stockholm

Effektivt och användarvänligt

"Nabo har skapat en produkt som är effektiv och användarvänlig. Styrelseverktyget bidrar till den kultur vi har i föreningen där alla hjälper till."
Thomas, Advokat: Åldermannen 100, Stockholm

Kundplattformen är riktigt bra

"Kundplattformen är riktigt bra och genom den får vi en bra överblick på allt som berör vår brf"
Karl-Gunnar, Pensionär: Fältspaten, Uppsala

Smidigheten gör att jag verkligen kan rekommendera Nabo

"Hanteringen av fakturor och ärenden har utvecklats på ett bra sätt. Inte minst smidigheten med attesteringen och årsredovisningen gör att jag verkligen kan rekommendera Nabo till andra bostadsrättsföreningar."
Per-Olof, Styrelseledamot: Sirius nr 18 upa, Stockholm

Tillmötesgående och serviceinriktade

"Medarbetarna har alltid varit mycket tillmötesgående och serviceinriktade."
Kenneth, pensionär: Näktergalen 27, Sthlm

System som alltid har fungerat

"Kundportalen är ett oerhört bra system som alltid har fungerat."
Dick Kjellberg: Smeden 2, Stockholm
Få en prisindikation
Upptäck fler tjänster
Juridisk rådgivning

Nabos juristteam stöttar fastighetsägare och bostadsrättsföreningar med juridiska frågor och utmaningar. Teamet har lång och omfattande erfarenhet av fastighetsrätt, entreprenadrätt och avtalsrätt. Läs mer här.

Teknisk förvaltning

Vi erbjuder komplett förvaltning enligt AFF. Få personlig förvaltning med dedikerad kontaktperson och enkla digitala lösningar. Läs mer här.

Försäkring med BRF-Trygg

BRF-Trygg är en unik försäkringslösning i samarbete med försäkringsförmedlaren Proinova, utformad för bostadsrättsföreningar som har förvaltning genom Nabo. Läs mer här.

Möt våra medarbetare
Kristin, Ekonomisk förvaltare och säljare på Nabo
Erica, Uppstart och utbildning på Nabo
Markus och Maj-Britt, ekonomiska förvaltare på Nabo
Få en prisindikation

Vi gör det enkelt för medlemmar i din brf

Thumb baselinesenfesrferftimentverydissatisfiedblack48dp
Medlemmar får snabb hjälp vid frågor

Medlemmar kan ställa frågor och få snabba svar från ansvariga avgift- och hyresförvaltare direkt i portalen.

Thumb digital
Medlemmar får tillgång till avier och viktig information

Säker inloggning i portalen med hjälp av BankID och hantering av avier och aviseringssätt. Medlemmar kan se info om sin bostad, innehavare, andelstal och viktiga dokument från styrelsen direkt i portalen.

Thumb baselinedescriptiongreen48dp
Digital hantering av medlemsansökan och mäklarbild

Styrelsen hanterar inkomna överlåtelser och godkänner digitalt med hjälp av BankID. Mäklare kan begära mäklarbild utan hantering av styrelsen.

Dedikerat uppstartsteam för bekymmersfri övergång

Steg 1
Säg upp befintligt avtal
Glöm inte ha koll på uppsägningstiden så att det inte förlängs automatiskt.
Steg 2
Luta er tillbaka - vi hanterar hela bytet
Slipp pappersarbete och kommunikation med er nuvarande förvaltare - med en fullmakt sköter vi det åt er
Steg 3
Få en egen curlingförälder
Vårt uppstartsteam hjälper er att komma igång och finns tillhands så länge som behövs.
Få en prisindikation
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies