Hem » Success Stories » Så sparade Brf Humleboet två miljoner kronor vid stambytet

Så sparade Brf Humleboet två miljoner kronor vid stambytet

Nabo har tillsammans med Brf Humleboet och Engqvist bygg genomfört ett traditionellt stambyte i föreningens fastighet. Nabo kom in i ett skede då föreningen kört fast med tidigare projektledare och hade svårt att få in anbud för utförandet. Då huset inte ser speciellt komplicerat ut på utsidan så är det en annan verklighet invändigt. Fastighetens VA-stammar underfördelas i nedanlägenhets tak och har långa sidodragningar, vilket medför att stora delar av innertaken var tvungna att rivas.

Vi på Nabo förstod komplexiteten men antog oss utmaningen och valde därför att göra en direktupphandling med Engqvist bygg enligt självkostnadsprincipen med incitament. Parterna genomförde en samordnad projektering och bestämde sedan en riktsumma för entreprenaden. Tack vare denna metod så kunde vi genomföra projektet ca två miljoner kronor under riksumman, vilket sparade föreningen stora pengar.

Står er förening också in för ett stambyte, tveka då inte på att höra av er till våra projektledare!

“Tack vare denna metod så kunde vi genomföra projektet ca två miljoner kronor under riksumman, vilket sparade föreningen stora pengar.”

Prata med oss!

Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.