Om Nabo

Nabo är en av Sveriges ledande förvaltare och erbjuder fastighetsförvaltning åt bostadsrättsföreningar. Vi levererar Sveriges enda specialanpassade förvaltningsplattform till bostadsrättsföreningar där vi ger våra kunder bättre översikt, en hållbar ekonomi och fastighet och framförallt: tid över. Plattformen är ett komplett affärssystem som dels används av våra kunder och dels utgör det enda stöd som våra 200 experter inom ekonomi, teknik och juridik använder. Plattformen är utvecklad in-house av ett snabbt växande utvecklingsteam som idag är 12 medarbetare. Vi har nyligen skapat ett nytt affärsområde – vi är numer också en SaaS-leverantör då vår plattform licenseras ut till andra stora förvaltare.

Varje dag jobbar vi för att underlätta vardagen för brf-styrelser i deras uppdrag. Vi brinner för att vara bästa vännen, stjärnkonsulten och curlingföräldern för Sveriges bostadsrättsföreningar. Vi tror på att använda digitala verktyg där det underlättar samtidigt som vi är engagerade och personliga – en förvaltningstjänst som är i tiden helt enkelt. Vi har idag åtta kontor i Stockholm, Malmö, Uppsala, Göteborg och Söderhamn och omsätter ca 200 mkr med god tillväxt och lönsamhet.

Om rollen

Vill du jobba in-house med långsiktig produktutveckling i en roll där du fortsätter programmera samtidigt som du utvecklar ditt ledarskap? Nabo är just nu i en spännande tillväxtfas där otroligt mycket är på gång och vi söker nu en Backend Manager som vill utvecklas tillsammans med oss.

Som Backend Manager på Nabo kommer du att dela din tid mellan att arbeta med backend/fullstack utveckling och att leda ett team med kompetenta kollegor samt utveckla vår verksamhet framåt. Du kommer att ha personalansvar för ett växande team som i dagsläget består av fyra talangfulla utvecklare. Det mesta av arbetet kommer bedrivas i projektform inom tvärfunktionella team där du självständigt leder och följer upp stora som små utvecklingsprojekt. Vi har stora planer framåt och under året kommer vi förstärka vårt utvecklingsteam, som idag består av 12 medarbetare, med ytterligare fem kollegor. 

I den här rollen får du möjlighet att leda arbetet av vårt egenutvecklade affärssystem som saknar motsvarighet och som dagligen används av våra drygt 2 000 kunder. Genom nära samarbete och tät kommunikation får vi feedback som hjälper till att göra produkten ännu bättre. Hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv och får stort utrymme att tänka kreativt och komma med egna lösningar.

Eftersom du även själv kommer att arbeta med utveckling ca 80% av din tjänst är rollen perfekt för dig som vill gå mot ledarskap, men samtidigt fortsätta utvecklas inom ditt teknikområde där du gärna inspirerar och delar med dig av din kunskap. Som Backend Manager förväntas du arbeta självständigt, kunna se helheten och ta väl balanserade beslut. Du kommer att leda utvecklingsteamet i samråd med CTO och Development Manager för att uppnå bolagets strategiska mål.

Vi söker dig som

  • Har relevant akademisk utbildning.
  • Har backend-erfarenhet inom Linux, PHP och MySQL.
  • Har erfarenhet från ledande roller som scrum master, projektledare eller liknande.
  • Meriterande om du tidigare haft personalansvar samt om du har erfarenhet av flera tekniker från vår teknikstack (Linux, Apache, MySQL, PHP/Slim, Angular), detta är dock inga krav.
  • Meriterande med erfarenhet från produktbolag som utvecklar ERP-/affärssystem

Som person

Avgörande för denna tjänst är dina ledaregenskaper och att du har ambition att vilja satsa långsiktigt i ett produktbolag under tillväxt. Du är ansvarstagande och har förmågan attta ett helhetsgrepp och fungera som ett bollplank mellan dina utvecklare och verksamheten. Vi tror att du är prestigelös och trivs att jobba i en verksamhet som förändras och där det krävs av dig att du tar egna initiativ och genomför egna idéer - samtidigt som du är en lagspelare som gillar att vara en del av teamet! 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Kontaktuppgifter för frågor

Annie Fridén, Rekryterare

annie.friden@nabo.se