Hem » Kunskap » Möjlighet till digital stämma förlängs under hela 2021

Möjlighet till digital stämma förlängs under hela 2021

Uppdatering: Den temporära lagen som tillät digitala stämmor togs fram under pandemin och slutade gälla 2022. Detta innebär att digitala stämmor ej är tillåtna från och med år 2023. Behöver du hjälp att hålla i föreningsstämman? Nabo kan hjälpa dig med det.

Regeringen har lagt ett förslag om att digitala stämmor ska vara möjliga under hela nästa år. Förslaget motiveras med att det även nästa år kommer vara nödvändigt med åtgärder för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor med anledning av covid-19.

Lagen om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor trädde i kraft 15 april i år och gällde ursprungligen till slutet av 2020. Vår artikel om förslaget går att läsa här. I korthet innebär lagen att bland annat bostadsrättsföreningar kan genomföra årsstämmor helt utan fysiskt deltagande genom en digital stämma eller genom insamling av fullmakter och poströstning. Stadgarna behöver inte ändras för att möjliggöra detta.

På Nabo följer vi lagförslaget med spänning. Tveka inte att höra av er till våra jurister på juridik@nabo.se om ni har frågor kring förslaget eller digitala stämmor.

Relaterad media

Prata med oss!

Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.