Hem » Kunskap » Förbered föreningens ansökan om regeringens hyresstöd

Förbered föreningens ansökan om regeringens hyresstöd

Bostadsrättsförening eller fastighetsägare i egenskap av hyresvärd kan nu förbereda sin ansökan om att ta del av regeringens stöd vid givna hyresrabatter genom att fylla i den intygsmall som Boverket har tagit fram. Intygsmallen kan användas för att hämta in uppgifter från lokalhyresgästen om verksamheten och de ekonomiska förutsättningarna.

Hyresvärdar som gett tillfällig rabatt på sina lokalhyresgästers hyra under perioden 1 april till 30 juni 2020 kan i efterhand få hyresnedsättningen återbetald genom regeringens stöd. Läs mer om stödet och dess villkor här. Stödet kan sökas från och med 1 juli 2020. Till ansökan ska bl.a. bifogas ett intyg från lokalhyresgästen över den ekonomiska situationen. Det intyget kan redan nu inhämtas från lokalhyresgästen.

Själva ansökningen av stödet kan göras 1 juli – 31 augusti 2020 vilket är mitt i den svenska semestern. För att undvika svårigheter med att få kontakt med lokalhyresgästerna under denna tid så rekommenderar vi att hyresvärdar så snart som möjligt ser till att kontakta sina lokalhyresgäster och ber dessa att fylla i intyget.

Anne von Perner

Observera att det är firmatecknare eller behörig företrädare med fullmakt för lokalhyresgästen som ska underteckna intyget.

Här hittar du intygsmallen

Nabo erbjuder en tjänst att hjälpa föreningar och fastighetsägare att ansöka om hyresstödet. Är du intresserad av den hjälpen, kontakta juridik@nabo.se

Anne von Perner
Affärsområdeschef Juridik

Relaterad media

Prata med oss!

Om du vill komma i kontakt med Nabo så hittar du enkelt alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.