Logga in

Fördjupa dina kunskaper på våra kostnadsfria webinar

Se alla våra webinar

Aktuella webinar

Webinar: Revision i bostadsrättsföreningen
04 Feb kl 12, Webinar
Välkommen till kostnadsfritt webinar om Revision i brf:en där du får koll på vad som ingår i en bra revision och hur det går till.
Läs mer och anmäl dig
Webinar: Vattenskador, ombyggnationer och entreprenadavtal
Webinar
Ta del av råd från Nabos jurister för att undvika onödiga tvister och kostnader vad gäller vattenskador i brf:en.
Se webinaret
Webinar: Styrelsens uppdrag
Webinar
Lagreglerna och utmaningarna är många. Delta på webinaret för att bli mer trygg i din roll i styrelsen.
Se webinaret
Webinar: Betalningsförseningar och störningar​​​​​​​ i brf:en
Webinar
Under webinaret klargör vi vad som gäller och hur styrelsen bör agera för att hantera betalningsförseningar och störningar i brf:en.
Se webinariet
Webinar: Andrahandsupplåtelser av bostadsrätter
Webinar
Under vilka situationer har en medlem rätt att hyra ut sin bostadsrätt i andrahand. Och när har en förening rätt att neka en medlem?
Se webinaret
Webinar: Så förebygger du brand i brf:en - webinar med Brandexperten​​​​​​​
Webinar
Följer din förening rätt rutiner i brandskyddsarbete? Ta del av viktig information om brandskyddsarbete i brf:en.
Se webinaret
Se alla våra webinar

Missa inte kommande webinar, få inbjudan direkt i mailen

Artiklar

Vad gäller vid uppsägning av lokalhyresgäster? Nabos jurister förklarar
Snart är det jul och välförtjänt ledighet väntar men innan ni i styrelsen tar jul- och nyårsledigt fullt ut är vår rekommendation att ni ser över de lokalhyresavtal som föreningen i egenskap av hyresvärd har tecknat. Nabos jurister hjälper er gärna att se över avtalen.
Läs mer
Styrelseansvar vid medlems ombyggnation i bostadsrättsförening
Styrelsens ansvar är att förvalta fastigheten på bästa sätt och i det ligger ett ansvar att säkra upp att de åtgärder som en medlem önskar utföra inte påtagligt skadar föreningen eller är till olägenhet för denna. Det här ska du i styrelsen tänka på när en medlem vill renovera/bygga om i sin lägenhet. Nabos jurister förklarar vad som gäller utifrån styrelsens och föreningens ansvar.
Läs mer
Styrelsens ansvar vid snö och isbildning – Vad kan styrelsen göra? Nabos jurister förklarar
Snö som ligger på fastighetens tak och pryder marken nedanför är ofta vacker att se på under vintertid. Men snö som smälter kan orsaka problem och risk för snöras och farliga istappar. Nabos jurister förklarar fastighetsägarens ansvar vid snö och is och vilka åtgärder som en styrelse kan vidta.
Läs mer
Vad gäller egentligen för störningar i boendet? Nabo:s jurister förklarar!
När styrelsen får in klagomål från boende om störningar kan det vara bra att redan inledningsvis kontakta en jurist för bedömning av störningens karaktär. Detta för att störningsärenden är en av de mer komplicerade ärendena en styrelse kan ställas inför. Frågan som inledningsvis måste besvaras är om det är en störning i bostadsrättslagens eller hyreslagens mening.
Läs mer
Skyddet för hyresgäster stärks
Regeringen har den 22 april överlämnat en remiss till lagrådet angående förslag att stärka skyddet för hyresgäster bland annat när hyresfastigheter missköts och när hyreslägenheter förstörs genom brand eller någon liknande händelse.
Läs mer
Bostadsrättslagen
Det kan vara svårt att veta vilka regler som gäller för såväl bostadsrättshavare som bostadsrättsföreningen. Utöver bostadsrättslagen är andra lagar, domstolspraxis och oskrivna regler också viktiga att förhålla sig till. På denna sida får både du som bostadsrättshavare och representant för bostadsrättsföreningen en överblick av vilka regler som gäller.
Läs mer
Visa fler
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies