Logga in

Håll en korrekt föreningsstämma med våra erfarna fastighetsjurister

Säkerställ att föreningsstämman är trygg, effektiv och korrekt utförd. Ta hjälp av våra jurister med lång erfarenhet och få experthjälp på plats när årsstämman hålls.

Få hjälp med föreningsstämman
Ekonomisk förvaltning Teknisk förvaltning Juridik

Tryggare stämma till fast och förmånligt pris

Vid en föreningsstämma måste styrelsen se till att stämman hålls och kallas på rätt sätt, medan ordföranden på stämman har det yttersta ansvaret för att stämman utförs korrekt. Följs inte reglerna kan stämman klandras och beslut bli ogiltiga.

Vi på Nabo gör det därför både tryggt och bekymmersfritt för dig och styrelsen att hålla en korrekt föreningsstämma. Våra fastighetsjurister med lång erfarenhet av att agera ordförande ser till att din föreningsstämma är anpassad efter gällande lagstiftning och utförs effektivt. Vi guidar er till en lyckad stämma och kan agera ordförande, protokollförare och hålla förmöte.

Just nu erbjuder vi förmånliga och fasta priser på våra erbjudanden om hjälp med stämmor. Allt för att underlätta för dig och styrelsen. Se våra erbjudanden nedan och få rådgivning av jurister med specialistkompetens idag!

Missa inte våra erbjudanden
Så hjälper Nabo dig med föreningstämman
Ordförande på stämman

Fast pris: 9 995 kr*

  • Erfaren fastighetsjurist agerar ordförande
  • Juristen kontrollerar och justerar protokollet

*Priset är fast och ex. moms och gäller för en stämma som tar två timmar. För längre stämmor debiterar vi löpande för nedlagd tid.

Förmöte

Fast pris: 1.995 kr*

  • 1 timmes förberedelse ingår
  • Jurist granskar handlingar, kallelse och svar på motioner

*Priset är fast och ex. moms och inkluderar en timmes förberedelse och genomgång av aktuella handlingar, kallelse samt svar på motioner. Tar det längre tid än en timme så debiterar vi löpande för nedlagd tid.

Protokollförare på stämman

995 kr per timme*

  • Erfaren jurist agerar protokollförare
  • Juristen säkerställer innehåll i protokollet

*Priset är ex. moms per timme. Då våra ordföranden är erfarna och protokollen är av beslutskaraktär så förordar vi att en medlem i föreningen med ordförandens vägledning skriver protokollet, vilket är mest kostnadseffektivt för föreningen.

Kontakta oss och underlätta föreningsstämman
Möt oss som hjälper dig med stämman

Carl Thorfinn, Chefsjurist

Affärsområdeschef Nabo juridik

E-post: carl.thorfinn@nabo.se

Tel.nr: 072 071 51 94

Caroline Tillander

Fastighetsjurist, Stockholm

E-post: caroline.tillander@nabo.se

Tel.nr: 073 675 27 70

Johanna Albrektson

Fastighetsjurist, Göteborg

Epost: johanna.albrektson@nabo.se

Tel.nr: 076-771 60 22

Därför ska du ta hjälp av Nabo

Extern & opartisk ordförande
För att underlätta ditt styrelsearbete kan vi axla rollen som ordförande och ge opartisk rådgivning när känsliga frågor ska lyftas.
Jurister med lång erfarenhet
Våra fastighetsjurister har lång erfarenhet av att agera ordförande och hjälpt flera föreningar att lyckas med stämman.
Fast & förmånligt pris
Med fasta och förmånliga priser blir det lättare att göra rätt och få kontroll över kostnaderna.
Ta hjälp av Nabos fastighetsjurister

Varför ta hjälp av en extern jurist?

Under föreningsstämman kan det vara svårt för en styrelseordförande att vara opartisk i frågor som kanske är känsliga för föreningens styrelse och medlemmar. Styrelsens ordförande har vanligtvis stort inflytande över förvaltningen, vilket betyder att det sällan är lämpligt att styrelseordförande också agerar ordförande under själva stämman. 

När er förening tar hjälp av en extern jurist blir det enklare att skilja på rollen som styrelseledamot, den vanliga förvaltningen och ordförande på stämman. En jurist som har lång erfarenhet av stämmor och att agera ordförande säkerställer att beslut tas på rätt sätt. På så vis minimeras risken för att stämman klandras och att beslut blir ogiltiga. Med experthjälp av en erfaren jurist kan styrelsen känna sig trygg med att stämman utförs effektivt och på ett korrekt sätt.

Låt oss hjälpa dig genomföra en bekymmersfri stämma. Kontakta Nabos jurister idag så hittar vi ett alternativ som passar just din förening! 

Få hjälp av Nabos jurister
Har du som medlem i en Nabo-förening frågor kring samboavtal, bodelning eller testamente? I vårt samarbete med Lexly får du tillgång till jurister med specialkunskaper inom familjerätt, köprätt och avtalsrätt. Allt till ett förmånligt pris och en första kostnadsfri vägledning

Juridik för boende

Få juridisk rådgivning
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies