Logga in

FASTIGHETSFÖRVALTNING

Så kan din förening sköta styrelsearbetet utan papper och pärmar

Allt mer efterfrågas digitala lösningar i vardagen för att spara tid. Inte minst innebär digitalisering större flexibilitet i hur och var man kan sköta sina uppgifter. Du vet väl att vi på Nabo länge arbetat pappers- och pärmfritt med digital post och dokumenthantering? Nu under Corona har det visat sig särskilt fördelaktigt att kunna arbeta på distans och inte tvingas förlita sig på fysiska dokument och möten.

Vi uppmuntrar dig och din förening att vara pappers- och pärmfria på grund av de fördelar som det innebär. Med all post digitalt slipper du sortera inkommande brev eller inhandla kuvert och gå till brevlådan med post som ska till din förvaltare. Du behöver inte heller hålla koll på papper eller oroa dig över arkivering. Istället kommer du åt post och alla dokument smidigt, säkert och miljövänligt direkt i portalen. 

Vad innebär pappersfritt styrelsearbete med Nabo? 

Att digitalisera hanteringen av post och papper innebär större trygghet och mindre jobb för dig och dina styrelsekollegor. Vi erbjuder en pappersfri tjänst som består av tre delar och som gör förvaltningen enklare:

Hur går det till?

Istället för att inkommande post hamnar i en brevlåda som regelbundet måste tömmas, skickas all post till din förenings unika skanningsadress. Det hamnar då i den digitala brevlådan. Vi går varje morgon manuellt igenom posten åt föreningen och sorterar in den i två kategorier:

Många dokument som inkommer ska enligt lag arkiveras. Med tjänsten sköter vi arkiveringen åt er. Dessutom kan du ladda upp egna dokument i dokumenthanteraren, t.ex. styrelseprotokoll eller policydokument att dela med boende. På detta sätt kan du samla allting som rör förvaltningen och din förening på ett och samma ställe. 

Så enkelt är det att skaffa tjänsten

För att sätta igång med tjänsten kontaktar du oss för aktivering. Sedan adressändrar du enkelt via verksamt.se så att den nya adressen registreras hos Bolagsverket. 

Direkt aktiveras två digitala adresser som banker, mäklare etc. får tillgång till:

När du och din förening gjort detta drar du nytta av alla fördelar. Du får enkel tillgång till såväl post och dokument - och risken att något tappas bort i någon pärm reduceras. 

Vad behöver vi i styrelsen tänka på?

Tjänsten är enkel att starta och använda, men här kommer några tips:

Har du några frågor eller vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss. Sänd oss ett ärende med rubriken “Vi vill bli en pappersfri förening” så berättar vi mer och hjälper dig vidare med nästa steg. 

Publicerad: 19 Apr. 2020 13:59
Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies