Logga in

FASTIGHETSFÖRVALTNING

13 tips för att sköta styrelsearbetet digitalt i coronatider

Allt fler bostadsrättsföreningar ser fördelar med att digitalisera styrelsearbetet för att skapa mer struktur och transparens. Under pågående coronakris har digitaliseringens fördelar blivit allt mer aktualiserade. 

Pandemin har ställt nya krav på landets bostadsrättsföreningar att snabbt ställa om och tillämpa nya metoder för såväl intern och extern kommunikation för att sköta förvaltningen i linje med gällande smittskyddsregler och rekommendationer.

I en tid där föreningens förvaltare jobbar mestadels hemifrån riskerar de föreningar som förlitar sig på telefonkontakt och pärmar på förvaltarens kontor en förlängd process även för enkla underlag. Digitaliserade bostadsrättsföreningar å andra sidan, vana vid att ha allt kring förvaltningen samlat digitalt, har kunnat bedriva styrelsearbetet relativt opåverkat. De har inte lidit i lika stor utsträckning av den sjukfrånvaro och förseningar i flera led som corona medfört. 

Digitala förvaltare har klarat av omställningen att jobba hemifrån väl eftersom den fysiska placeringen inte påverkar deras förmåga att sköta sitt arbete. Samtidigt möjliggör dessa allmänna förutsättningar, och inte minst den mer utpräglade tekniska kunskapen, agiliteten att snabbt kunna öka användandet av digitala alternativ, t.ex. för genomförandet av stämma.

Vill du se över hur du kan digitalisera och effektivisera din förenings arbete?

Börja med någon av dessa 13 beprövade och smidiga delar i förvaltningen.

Vill du höra mer om hur Nabo kan hjälpa din förening? Maila oss på bokademo@nabo.se

Denna hemsida använder cookies för att du ska få en bra upplevelse av hemsidan. Läs mer
Avböj
Godkänn cookies